портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Юлія Костюніна разом із представниками області беруть участь у Всеукраїнському форумі Рад з питань внутрішньо переміщених осіб

Опубліковано 02 листопада 2023 року, 16:21 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Заступниця голови облдержадміністрації Юлія Костюніна, представники облдержадміністрації та органів місцевого самоврядування, Рад з питань ВПО Донецької області беруть участь у Всеукраїнському форумі Рад з питань ВПО, який триває з 1 по 3 листопада у м. Київ.

Захід проводиться за спільної ініціативи Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Благодійного фонду «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» та за підтримки Агентства ООН у справах біженців в Україні і Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів.

Форум, який зібрав понад 400 гостей з усіх регіонів України та з-за кордону, є широкою платформою для діалогу між представниками ВПО, центральною та місцевою владою, громадським сектором і міжнародними організаціями.

Серед учасників заходу - Віце-прем’єр-міністерка України – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, виконавчий директор Благодійної організації «Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» Дермот Гамільтон, представниця Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг, радник з питань стабілізації посольства США в Україні Меттью Джонсон, представниця Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з прав громадян, постраждалих внаслідок збройної агресії проти України Ольга Алтуніна, перша заступниця міністра соціальної політики України Дарія Марчак, представники облдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування, голови та представники Рад з питань ВПО, міжнародних організацій та проєктів.

Мета форуму – напрацювати спільні алгоритми підтримки, адаптації та інтеграції внутрішньо переміщених осіб у приймаючі громади, а також покращити взаємодію між владою, громадськими і міжнародними гуманітарними організаціями в адаптації та інтеграції внутрішніх переселенців.

Ключові теми для обговорення:

– інтеграція внутрішніх переселенців у приймаючі громади;

– підтримка на місцях найбільш вразливих верств населення серед ВПО;

– роль Рад з питань ВПО у захисті прав внутрішніх переселенців;

– міжнародний досвід.