портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Молодіжні працівники та працівниці Донеччини пройшли навчання другого етапу проєкту «Молодіжна робота під час війни #вГОРУ»

Опубліковано 02 листопада 2023 року, 16:09 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

З 28 по 31 жовтня двадцять представників і працівниць громад Донеччини, які працюють в молодіжних центрах, хабах та громадських організаціях, пройшли навчання з теми «Стратегічне планування молодіжної роботи» в рамках другого етапу проєкту «Молодіжна робота під час війни #вГору».

Учасники та учасниці навчання активно працювали над дослідженням цільової аудиторії, поняттям соціальної згуртованості та безбар’єрності. Вони ознайомилися з Державною Концепцією безбар'єрного середовища та дослідили бар'єри, що виникають перед молодіжними працівниками та працівницями. Молодіжними центрами також були презентовані кращі практики роботи з молоддю ВПО.

Одна з важливих сесій навчання стосувалася стратегічного планування роботи молодіжних організацій, планування програмної роботи з урахуванням індикаторів ефективності. Участь у ній дозволила оновити знання з пошуку ресурсів для реалізації програм роботи молодіжних організацій, поглибити знання з фандрейзингу та проєктного менеджменту.

По завершенні навчання учасники та учасниці проєкту запровадили у молодіжних центрах своїх громад новий формат роботи з молоддю, що базується на принципі копінгової стратегії відновлення. Вони також провели мапування надавачів безоплатних психологічних послуг у громадах для молоді.

Метою проєкту є відновлення мережування молодіжних організацій та партнерських зв'язків молодіжних організацій, посилення ефективності, розробка стратегічних планів стійкості та розвитку організацій за підтримки тренерів-експертів. Окремі сесії сприяли покращенню емоційного стану, відновленню внутрішніх ресурсів, підвищенню продуктивності та ефективності молодіжних працівників організацій, що діють на території Донецької області.

Навчання «Молодіжна робота під час війни #вГору» організовано Донецьким обласним дитячо-молодіжним центром у співпраці з NGO The youth center "The territory of the initiative" в рамках проєкту «Згуртування навколо молодіжної участі» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу.