портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Києві відбувся Всеукраїнський форум до Дня позашкілля

Опубліковано 30 вересня 2019 року, 11:54 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Позашкільна освіта - невід’ємний складник освіти, що охоплює мільйони українських дітей, які розвивають свої здібності, таланти й готуються до майбутньої професії завдяки тисячам самовідданим педагогам закладів позашкільної освіти.

25 вересня у Києві відбувся Всеукраїнський форум до Дня позашкілля. Захід організовано Міністерством світи і науки України спільно з Національним педагогічним університет ім. М.П. Драгоманова та Міжнародною асоціацією позашкільної освіти. Участь у форумі взяли експерти-науковці, представники МОН України, члени правління Міжнародної асоціації позашкільної освіти та делегації працівників галузі зі всіх областей України.

Всеукраїнський форум до Дня позашкілля відбувся втретє. Під час роботи зосередили увагу на пріоритетних питаннях діяльності позашкілля: підвищення якості позашкільної освіти, інклюзивного навчання як забезпечення рівного доступу до якісної позашкільної освіти, фінансування як важлива умова забезпечення якості позашкільної освіти. Обговорено також законодавчі ініціативи, що направлені на забезпечення достойного рівня соціального статусу педагогічних працівників закладів позашкільної освіти. Сподіваємось, що незабаром вони набудуть законної сили.

Зараз у Донецькій області працюють 63 заклади позашкільної освіти, де навчаються, розвивають свої здібності та таланти понад 58 тисяч дітей та учнівської молоді.

Щиро вітаємо позашкільників Донеччини з професійним святом, бажаємо творчої наснаги, високих досягнень та дякуємо за вагомий внесок у розвиток позашкільної освіти України!