портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Костянтинівському районі провели форум з приводу нових українських шкіл

Опубліковано 31 серпня 2018 року, 14:32

Традиційно напередодні нового навчального року в останні дні серпня усі освітяни району збираються на  конференцію для підведення підсумків стосовно виконаних задач та їх планування на майбутнє. Рік, що настав, символізує собою епоху науки та знань, високих технологій і інновацій, соціальних та культурних трансформацій. Все це вимагає відповідного рівня освіти, який передбачений у Новій українській школі. Тож темою освітнього форуму, який відбувся 30 серпня, була «Нова українська школа 2018-2019 навчальний рік, старт чи продовження поступу», який пройшов у формі уроку.

На сцену в імпровізований клас запросили для привітання голову райдержадміністрації Наталію Виниченко, голову районної ради Олександра Оносова, які також згадали своїх перших вчителів.

Звертаючись до педагогів голова РДА відмітила, що стратегічні цілі розвитку освіти спрямовані, перш за все, на формування успішної людини ХХІ століття: професійно і соціально-мобільної, конкурентоспроможної, високоморальної, здорової. Для того, щоб уся система навчання і виховання дитини у новій українській школі ефективно працювала і давала гарні результати, учитель як інструмент формування успішної особистості, повинен мати серйозні стимули до новаторської праці. Результати нововведень, пов’язані із принципами НУШ не можуть бути видимі одразу, за два чи три роки, але нам потрібні позитивні зрушення, щоб було зрозуміло, що рух іде в правильному напрямку.

Голова адміністрації побажала всім успішного навчального року, легкої дороги по сходах знань, невичерпної енергії, творчих здобутків та довгоочікуваного миру.

Про дошкільну, початкову, загальну середню та позашкільну освіту у 2018-2019 навчальному році доповіла начальник відділу освіти райдержадміністрації  Наталія Костомарова.

Також на «уроці» виступили  завідувач методичним кабінетом відділу освіти райдержадміністрації Вікторія Ходакова, заступник директора Новодмитрівського НВК Наталія Борисевич.

Освітян прийшла привітати ветеран педагогічної праці Людмила Новицька та Торський сільський голова Тетяна Удовиченко.

Свій перший урок для присутніх провели педагоги нової української школи, на якому було продемонстровано, як першокласники будуть навчатися. Тут ранкова зустріч з 1 класом Нової школи, і інноваційна технологія «Скрайбінг» як сучасний спосіб візуалізації  інформації. На початку конференції було проведено різноманітні майстер-класи, виставки декоративно-прикладного мистецтва та багато іншого.

На конференції були присутні: перший заступник голови райдержадміністрації Олег Ісаков, заступник голови райдержадміністрації Вікторія Лоцман, заступник голови районної ради Лариса Степаненко, ветерани педагогічної праці, батьківська громадськість.

Перший дзвінок для вчителів району про початок нового 2018-2019 навчального року традиційно дала начальник відділу освіти райдержадміністрації Наталія Костомарова, але і дзвоник, який пролунав, теж був новий – у виді нової мелодії.

Костянтинівський район