портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулася щорічна серпнева конференція педагогічних працівників

Опубліковано 31 серпня 2018 року, 14:34

29 серпня у Дружківці  відбулась щорічна педагогічна конференція працівників галузі освіти. Захід був присвячений підведенню підсумків розвитку дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти у 2017 – 2018 та завданням на 2018–2019 навчальний рік. У роботі конференції взяли участь міський голова Валерій Гнатенко, заступник міського голови Наталія Слесаренко, близько 347 педагогів.

Звертаючись до вчителів, міський голова наголосив на важливості шкільної реформи, адже вона не може чекати. Освіта є   важливим чинником становлення й розвитку особистості, а якісна освіта, як відомо, запорука успіху. Є чітке усвідомлення, що майбутнє Дружківки  сьогодні навчається в школах, і тому галузь освіти є пріоритетною для міської влади. Якщо казати мовою цифр, то у 2016 році галузь профінансовано на суму 82,4 млн.гр, у 2017 – ця сума  склала 165,4 млн.грн. за рахунок місцевого, державного та обласного бюджетів, а у 2018 на заклади галузі освіти заплановано 158,9 млн.грн. У першу чергу проводилося фінансування захищених статей: заробітної плати, продуктів харчування, оплата комунальних послуг і енергоносіїв. Заборгованості    по виплаті заробітної плати у освітян не було. Для підготовки до нового навчального року з місцевого бюджету було виділена загальна сума 4323,428 тис.гр. Отримана спеціальна субвенція на заходи щодо реалізації Концепції Нової української школи, а це 1,1 млн.грн. За рахунок НЕФКО «Північна ініціатива гуманітарної підтримки та енергоефективності» на капітальні видатки вдалося залучити  22,9 млн.грн (капремонти шкіл №6 та №8). Виконаний капітальний ремонт подвір’їв шкіл 6,7,8, ремонтуються покрівлі шкіл 7,12, ЦДЮТ, виділені кошти на обладнання для кабінетів 1-х класів. Незабаром відбудеться відкриття Інклюзивного центру.

У рамках урочистостей  кращих освітян нагородили почесними відзнаками: знаком «Кращий працівник в галузі освіти» Олександру Легчиліну, почесною грамотою виконавчого комітету Тетяну Шевцову, листами подяки  Олену Алєрову, Ірину Тоічкіну.

У ході виступів  розглянули роботу  методичної служби в умовах реформування освіти,  роботу профспілкової організації щодо соціально-економічного захисту та трудових прав працівників освіти міста.

Освітянська спільнота міста складає 633 педагогічних працівника, які працюють у навчальних закладах усіх типів.

Дружківська міська рада

Інші новини за темою