портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували пам'ять загиблих від обстрілу міста окупаційними військами

Опубліковано 10 лютого 2022 року, 13:48

Меморіальний захід до сьомих роковин обстрілу російськими окупаційними військами аеродрому та густонаселених районів Краматорська відбувся сьогодні,  10 лютого, за участі голови Донецької облдержадміністрації, керівника обласної – військово цивільної адміністрації Павла Кириленка. 

Присутні хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували пам’ять краматорців, загиблих внаслідок російського обстрілу міста. 

«Цей день завжди буде нагадуванням про жорстокість, цинізм та підступність нашого ворога. Схиляємось перед невинними жертвами агресора і знаємо, що злочинці будуть покарані. Пам’ятаймо!», -  зазначив Павло Кириленко.  

Нагадаємо, 10 лютого 2015 року на м. Краматорськ з території непідконтрольній українській владі окупаційними військами РФ було випущено понад 30 ракет реактивної системи залпового вогню «Смерч». Один залп (12 снарядів) було спрямовано на територію аеродрому, де базувався штаб антитерористичної операції. Ще 2 залпи було спрямовано на територію міста.

Вибухи лунали на подвір'ях та центральних вулицях  Краматорська.  Загалом від обстрілу постраждало 64 особи (29 військових та 35 цивільних). З них 17 осіб загинуло. 

Під час обстрілу отримав важкі поранення Клименко Климентій Олександрович (09.05.2011 р.н.), який вижив лише завдяки матері, яка накрила його своїм тілом.

Внаслідок обстрілу у м. Краматорськ було пошкоджено низку об'єктів соціальної сфери та житлового фонду: 15 житлових будинків, дитячий садок, художня школа та міська лікарня.