портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську пройшла презентація робіт-переможців Всеукраїнського конкурсу коміксів «Зобрази гендерну рівність» та фасилітовані панельні дискусії

Опубліковано 26 жовтня 2017 року, 16:05

24 жовтня 2017 року  у м. Краматорськ  за підтримки міжнародної організації ООН Жінки при підтримці управління сім ҆ ї та молоді Донецької облдержадміністрації  пройшла презентація робіт-переможців Всеукраїнського конкурсу коміксів «Зобрази гендерну рівність» та фасилітовані панельні дискусії. З метою підвищення обізнаності щодо гендерної рівності та подолання небезпечних гендерних стереотипів був проведений конкурс коміксів «Зобрази гендерну рівність», який запрошував до участі молодь з усієї України.

Молоді художники від 18 до 35 років були запрошені взяти участь та надіслати свої малюнки. Формування гендерної політики має свою історію. У 80-х роках жінки з усього світу започаткували активний міжнародний рух за права жінок, який виявився продуктивним, оскільки держави вперше в історії виявили підтримку захисту прав жінок і визнали його своїм “високопріоритетним завданням”. Гендер - соціокультурна категорія та колективні уявлення, завдяки яким біологічні відмінності статей переводяться на мову соціальної та культурної диференціації.  Кінець другого тисячоліття знаменний для України вибором гендерного вектору розвитку. У відповідності з зобов’язаннями, вона підтримує гендерні стратегії ООН, Ради Європи і світового співтовариства. Держава взяла на себе обов’язки перш за все забезпечити рівні права і можливості жінкам і чоловікам відповідно до основних прав та свобод людини, вирішити інші принципові проблеми, пов’язані з ліквідацією всіх форм дискримінації щодо жінок.

Ґендерна рівність є процесом справедливого відношення до жінок і чоловіків. Для забезпечення справедливості, критерії часто повинні компенсувати історичні та соціальні перешкоди, які не дають жінкам і чоловікам існувати в рівних умовах. Справедливість веде до рівноправності. Загалом було надіслано 62 комікси з 24 міст та сіл України. Журі конкурсу обрало шість переможців. У рамках проекту пройшли панельні дискусії на теми: «Жінки у владі та прийняття рішень», «Гендерні ролі, традиції та стереотипи».

Управління у справах сім’ї та молоді Донецької ОДА