портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську відбулось засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання молоді

Опубліковано 01 жовтня 2019 року, 17:36 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

30 вересня у Краматорську відбулось засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання молоді під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Вадима Філашкіна.

Під час засідання були розглянуті питання необхідності включення до складу міських та районних штабів, штабів при об’єднаних територіальних громадах з організації та проведення дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») керівників гуртків козацько-лицарського виховання «Джура» ОЦТК та представників Відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Молодіжний клуб Джура» «Кальміуські джури». Також обговорили вимоги до технічних та якісних характеристик обладнання, необхідного для проведення міських та районних етапів дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

З обох питань доповідачем був в.о. директора Донецького обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді Геннадій Колісник.

Під час виступу з першого питання членам координаційної ради було доведено інформацію про необхідність приведення у відповідність до Постанови Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2018 р. № 845 «Деякі питання дитячо-юнацького військово-патріотичного виховання» склад місцевих штабів з організації та проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

У ході виступу було запропоновано розглянути можливість  включення до складу місцевих штабів  з організації та проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») керівників гуртків козацько-лицарського виховання «Джура» ОЦТК та представників Відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Молодіжний клуб Джура» «Кальміуські джури».

Під час виступу з другого питання Геннадій Колісник звернув увагу членів ради на наявність випадків застосування командами міст, районів, об’єднаних територіальних громад під час участі в обласному етапі дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), туристичного обладнання не належної якості, що в подальшому може призвести до випадків травматизму.

З метою недопущення подібних випадків доповідачем було запропоновано включити до протоколу засідання координаційної ради доручення виконавчим комітетам міських рад, райдержадміністраціям, радам об’єднаних територіальних громад надати Донецькому обласному центру туризму та краєзнавства учнівської молоді інформацію щодо наявності туристичного спорядження та його характеристик.

У свою чергу Донецькому обласному центру туризму та краєзнавства учнівської молоді доручено проаналізувати інформацію міст, районів, об’єднаних територіальних громад   щодо наявності туристичного спорядження та його характеристик. За результатами надати необхідні рекомендації.