портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відзначення Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана в інтернатних закладах системи соціального захисту населення області

Опубліковано 02 жовтня 2019 року, 09:14

1 жовтня в усьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, а в нашій державі ще й День ветерана.

Цей день – не тільки можливість нагадати всім про людський обов`язок бути турботливими та милосердними до шановної частини суспільства. Це день, який дозволяє висловити глибоку пошану до представників товариства, які закладали основу незалежної держави, є носіями кращих трудових традицій і духовних багатств.

Дбайливе ставлення до інвалідів, пенсіонерів, самотніх громадян - загальнодержавна справа. Святкування Дня людей похилого віку - гарна можливість ще раз висловити всенародну повагу ветеранам війни та праці, за чиїми плечима нелегкий життєвий шлях. В цьому напрямку робиться все можливе, щоб люди поважного віку почували себе соціально захищеними.

На даний час в системі соціального захисту населення області на підконтрольній українській владі території для людей похилого віку та інвалідів функціонує дев’ять інтернатних закладів

З нагоди святкування Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана в інтернатних установах області пройшли урочисті заходи, під час яких ветеранів привітали представники виконавчої влади, місцевого самоврядування, благодійних та громадських організацій, учні загальноосвітніх шкіл та ін.

В цей день мешканці будинків-інтернатів традиційно продемонстрували свої творчі можливості, навички,  вміння та натхнення у роботах, виконаних   технікою з квілінгу, торцювання, модульного орігамі, ліпки, аплікації тощо.

На святкових концертах за участю професійних і самодіяльних художніх колективів, діячів культури і мистецтва, які пройшли в будинках-інтернатах, жителі мали можливість поринути у світ прекрасного, послухати пісні своєї юності, згадати пам'ятні моменти свого життя.

Напередодні свята, 30 вересня, в Маріупольському пансіонаті для ветеранів війни та праці №1 відбувся виступ ансамблю «Ластівка» спілки ветеранів комбінату «Азовсталь». Концертна програма викликала дуже теплі та приємні емоції і залишила незабутні враження. Зворушливий виступ артистів, які співали акапельно, торкнувся до кожного серця присутніх. Привітання шановних гостей та побажання сил та наснаги, міцного здоров'я на довгі роки, впевненості в завтрашньому дні подарувало приємні емоції, адже, незважаючи на поважний вік, підопічні пансіонату завжди випромінюють життєву енергію та оптимізм.

У цей день також відбулась поїздка з підопічними до міського палацу культури. Приємно відзначити, що у стінах палацу була тепла та святкова атмосфера. Літніх людей з повагою та щирими усмішками зустрічали діти у яскравих костюмах, вітали зі святом. До присутніх у залі палацу культури зі словами привітання до людей похилого віку звернувся голова Лівобережної адміністрації Очеретін В.М. Він подякував  присутнім літнім людям за багаторічну добросовісну працю, доброту та мудрість, за збереження найкращих національних традицій, віру і любов, які вони пронесли через усе своє життя, та особистий вклад у розвіток міста у всіх сферах. Виступи  різноманітних самодіяльних дитячих колективів дуже сподобалися присутнім і супроводжувалися бурними оплесками. По закінченню концертної програми підопічні пансіонату та присутні запрошені люди похилого віку отримали солодкі подарункові набори.

Святкування для мешканців Маріупольського пансіонату для ветеранів війни та праці №2 розпочалося ще на передодні з відвідування БК «Чайка». У цей день зі сцени лунали теплі слова привітання від представника міської ради м. Маріуполь, згодом гуртки будинку культури подарували яскраву концертну програму. Після щирих привітань на згадку про зустріч кожен підопічний пансіонату отримав пам’ятний дарунок. А вже сьогодні мешканці пансіонату зустрічали БК «Молодіжний» з концертною програмою від ансамблю «Калинка», які виконували улюблені пісні старшого покоління. Родзинкою свята стали духмяні смаколики у вигляді святкових пирогів, які виготовили працівники кухні пансіонату.

В Костянтинівському будинку-інтернаті для громадян похилого віку та інвалідів відбувся урочистий захід за участю постійних гостей художнього та циркового колективу «Горицвіт» будинку-культури та дозвілля м.Костянтинівка. Учасники концертної програми створили радісну атмосферу, подарувавши мешканцям будинку-інтернату свято та безліч позитивних емоцій. Скільки було радощів та емоційних оплесків від номерів, від співу пісень. А молодше покоління зі словами привітання та побажання довгих років, вклонилися низько цим людям за наше світле життя.

Підопічні Лиманського будинку - інтернату для громадян похилого віку та інвалідів відсвяткували цей день разом з міським колективом БК ім. Горького, який провів чудовий концерт з піснями, танцями та поезією. Підопічні зустрічали артистів бурхливими аваціями.  На святі відбулася зустріч з міським художником, бардом Сергієм Івановичем Роменським, який подарував бібліотеці будинку-інтернату збірник «Православні монастирі». Концерт створив прекрасний настрій, який залишився у підопічних на  цілий день.

 Слов’янським психоневрологічним інтернатом була проведена низка заходів для привернення уваги і привітання до літних мешканців інтернату: було випущено стінгазету з метою формування доброго, поважного відношення до старшого покоління, а також з поясненнями змісту і історії виникнення цього свята; відбувся невеличкий концерт з залученням мешканців інтернату молодшого віку, які взяли участь у ньому зі своїми привітаннями.

До привітань долучилась школа мистецтв м. Слов'янська. Виконавців тепло зустрічали та підтримували оплесками.