портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську відбувся круглий стіл з пріоритетних питань громадського здоров’я

Опубліковано 12 квітня 2019 року, 16:45 , Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації

В рамках Всеукраїнського тижня громадського здоров’я відбувся круглий стіл, присвячений  пріоритетним питанням  громадського здоров’я, створенню та розбудові спроможності регіональних центрів громадського здоров’я.

В.о. директора ДУ «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України» Василь Гончаренко підкреслив, наскільки актуально сьогодні  проведення  комплексної  реформи системи охорони здоров’я,  включаючи сферу громадського   здоров’я.

Система громадського здоров’я, за його словами, як  основа профілактичної медицини повинна передбачати основні заходи у сфері охорони здоров’я та бути направленою на  збереження  здоров’я  населення та зниження   витрат на медичне обслуговування.

Про  епідемситуацію  з ВІЛ-інфекції/СНІДу, що склалася в світі, Україні та Донецькій області, її тенденції і загрози, зміни, яких вимагає час для підвищення  ефективності профілактичної роботи, проінформувала присутніх лікар ДУ «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України» Олена Берегова.

Виступ  експерта  з дитячих інфекційних захворювань  департаменту охорони здоров’я  ОДА Дмитра Яковенко був присвячений необхідності якісного навчання основам здоров’я в школах на підставі моделей європейського зразка, що, власне, і допоможе впровадити та проконтролювати створюваний  Центр громадського здоров’я.

 Експерт з питань громадського здоров’я департаменту охорони здоров’я ОДА Ольга Прийменко зупинилась на актуальних питаннях  пропаганди ЗСЖ,  свідомого відношення до власного здоров’я,  осучасненню методів просвітницького впливу.

Підводячи підсумок засідання,  фахівець департаменту охорони здоров’я  ОДА Наталя Нікуленко  подякувала  присутнім спеціалістам ДУ «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України» та іншим спеціалістам, представникам громадських організацій за небайдужу позицію до громадського здоров’я, за особистий внесок в спільну справу. Вона висловила  впевненість в тому, що спільними зусиллями можна досягти успіхів по його зміцненню, попередженню неінфекційних захворювань, а в ідеалі – збільшення тривалості  активного та працездатного віку.