портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську відбувся семінар-практикум з реалізації наскрізних змістових ліній на уроках української мови та літератури

Опубліковано 26 лютого 2020 року, 17:14 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

26 лютого за ініціативи відділу української мови та літератури Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на базі Краматорського економіко-гуманітарного ліцею № 8 ім. В. Стуса відбувся І зональний семінар-практикум «Реалізація наскрізних змістових ліній на уроках української мови та літератури. Підприємливість і фінансова грамотність». Його учасниками стали близько 60 педагогів: відповідальні за викладання предмета методисти міських (районних/ОТГ) служб, керівники предметно-методичних комісій, вчителі української мови та літератури.

Проведення низки таких семінарів-практикумів зумовлено важливими чинниками, зокрема й актуальністю впровадження компетентнісного підходу в Концепції Нової української школи через реалізацію наскрізних змістових ліній. Розуміючи важливість інтеграції предметних і ключових компетентностей під час викладання української мови та літератури, філологи-україністи м. Краматорська поділилися напрацюваннями щодо розвитку в учнів підприємливості та фінансової грамотності. У межах заходу проведено чотири показових уроки.

Присутні на семінарі освітяни змогли й самі побути в ролі школярів, працюючи в локаціях, у яких вчителі презентували методичні знахідки щодо реалізації наскрізної змістової лінії «Підприємливість і фінансова грамотність».

Підбиваючи підсумки семінару-практикуму, організатори рекомендували методичним службам сконцентрувати роботу на виявленні, узагальненні та поширенні позитивного інноваційного досвіду педагогів із питань реалізації наскрізних змістових ліній як засобу формування ключових компетентностей учнів.