портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську відкрилась виставка «Світлини безсмертя», присвячена героям АТО/ООС та Революції Гідності

Опубліковано 18 лютого 2022 року, 16:10

Виставка «Світлини безсмертя» відкрилась у Донецькому обласному художньому музеї у Краматорську сьогодні, 18 лютого.  

На ній представлені портрети загиблих учасників Революції Гідності та бойових дій на Сході України. Всі вони – уродженці Донецької області. 

Виставка проходить в рамках реалізації проєкту «Місто Героїв», який започаткувала Донецька облдержадміністрація.  

«З портретів ми робимо плакати, і у тому числі величезні білборди, які розміщуємо по всій області. Це дає людям змогу згадати своїх героїв, а декому – вивчити їх імена. На цій виставці представлено 41 портрет. Хочу ще раз висловити подяку усім художникам, які долучились до їх створення. Це проєкт абсолютно волонтерський, ми надаємо лише матеріали. Митці ж витрачають вій час, свою роботу, своє натхнення, а ці речі не можна виміряти. Робота далі продовжується, і родина кожного загиблого отримає свій портрет. Оцифровані копії ми плануємо виставляти у музеях області. Адже серед загиблих уродженці Краматорська, Покровська, Маріуполя, десятків інших міст. Якщо будуть надходити запити від міст – ми готові привезти цю виставку будь-куди», - зазначила начальниця управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Донецької облдержадміністрації Тетяна Тюріна. 

Під час заходу Тетяна Тюріна вручила портрет загиблого героя Сергія Миколайовича Чорного його матері Клавдії Іванівні Чорній. Клавдія Іванівна з теплом прийняла подарунок та подякувала усім, хто взяв участь у написанні портрету її сина.