портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську відкрили інноваційний STEAM-центр

Опубліковано 12 червня 2021 року, 11:12

Інноваційний STEAM-центр для молоді, що цікавиться експериментами та технологічними новинками, відкрили у Краматорську.

Також Центр забезпечить підвищення професійної кваліфікації педагогів.

 Відвідали захід заступник міністра освіти і науки Артур Селецький та заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна. 

Вони оглянули учнівські проєкти, які презентували учні та педагоги у STEAM-центрі. 

Олена Авілова очолює школу №2 у селищі Велика Новосілка. Викладає ще й біологію та ботаніку, а поза заняттями працює у гуртку з юними винахідниками. З однією з вихованців у Краматорську вона презентувала спільний проєкт - розумну теплицю на автономному живленні.  «Зараз в нас вже повномасштабне впровадження справжньої великої теплиці на 70 квадратних метрів, де діти будуть займатися і дослідами, і будуть вирощувати рослини. Якби не STEAM-освіта, у нас цього всього б не було, тому і відкриття центру, і можливість працювати нашим дітям у цьому напрямі - це великий крок вперед», - зазначила Олена Авілова.

Центр STEAM-освіти відкрили в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру. Партнерами унікального освітнього осередку стали Донецький обласний інститут післядипломної освіти, Департамент освіти Донецької обласної державної адміністрації, ГО «Центр розвитку майбутнього» та ГО «Фонд освітніх ініціатив» за фінансування урядів Данії, Швейцарії та Швеції. Загальна вартість проєкту склала понад 1 750 000 гривень (62 000 доларів США).