портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині нагородили переможців другого обласного етапу Всеукраїнської дитячо- юнацької військово патріотичної гри "Сокіл" ("Джура")

Опубліковано 12 червня 2021 року, 11:45

Урочисте нагородження переможців другого обласного етапу Всеукраїнської дитячо- юнацької військово патріотичної гри "Сокіл" ("Джура") відбулось у Краматорську на території 81-ї окремої аеромобільної бригади сьогодні, 12 червня.

У церемонії нагородження представників національно свідомої, патріотично налаштованої молоді Донеччини – учасників Гри «Сокіл» («Джура») взяли участь голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, Командувач штабу ООС генерал-лейтенант Володимир Кравченко, заступник очільника області Юлія Костюніна. Також вони поклали квіти до меморіалу пам'яті захисників України.

«Наша країна має складну, але славетну історію. І зараз наші жінки й чоловіки боронять Україну від російського агресора і відстоюють право на незалежність та недоторканність нашої держави. Я глибоко переконаний, що саме національна свідомість та патріотизм повинні виховуватись з дитинства, потім переходити в юнацтво і в подальшому стати фундаментом дорослого життя. Це і є основою нації», - сказав Павло Кириленко, вітаючи переможців.

Переможцями ІІ (обласного) етапу гри «Сокіл»(«Джура») середньої та старшої вікових груп стали:

Середня вікова група

ІІІ місце – рій «Крилаті леви» Лиманський навчально-виховний комплекс «гімназія-ЗОШ І ступеня» Лиманської міської ради;

ІІ місце – рій «Січовики» Вугледарський навчально-виховний комплекс «МРІЯ» Вугледарської міської ради;

І місце - рій «Варта» Вугледарський навчально-виховний комплекс «Політехнічний ліцей-ЗОШ І-ІІ ступенів» Вугледарської міської ради.

Старша вікова група

ІІІ місце - рій «Вільний птах» Лиманська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 Лиманської міської ради;

ІІ місце - рій «Чорні вершники» Вугледарський навчально-виховний комплекс «МРІЯ» Вугледарської міської ради;

І місце - рій «Крилаті леви» Лиманський навчально-виховний комплекс «гімназія-ЗОШ І ступеня» Лиманської міської ради.

Усім учасникам гри вручили цінні подарунки від Донецької облдержадміністрації.

На території Донецької області Гра започаткована в 2015 році. Кількість залучених до гри дітей та учнівської молоді має позитивну динаміку як у територіальних громадах, так і на обласному рівні: 2018 році в ІІ (обласному) етапі Гри взяли участь 25 команд-учасників (200 осіб), у 2019 – 35 команд (280 осіб) – переможців та призерів І (міського, районного) етапу Гри.  У 2019-2020 навчальному році, у зв’язку із впровадженими в області карантинними обмеженнями, ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)» відбувся у дистанційному режимі. Участь взяли 23 рої (184 учасника). У 2020-2021 навчальному році основні конкурси Гри також переведено в онлайновий формат.

Інші новини за темою