портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську відзначили День фізичної культури і спорту

Опубліковано 08 вересня 2019 року, 10:00

7 вересня в місті Краматорськ, у парку ім. О.С. Пушкіна, відбувся обласний святковий захід – День фізичної культури і спорту та Олімпійський урок-2019. На декілька годин парк перетворився на спортивне містечко – це спортивний заряд, олімпійський забіг, локації з понад 35 різноманітних видів спорту, естафети, конкурси, подарунки.

На захід завітали заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, голова відділення Національного олімпійського комітету України в Донецькій області Віктор Ремський, начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, заступник Краматорського міського голови Юрій Люлька.

Також почесними гостями стали видатні легкоатлетки Донеччини: заслужений майстер спорту України, бронзова призерка Олімпійських ігор 2008 року Наталія Тобіас; заслужений майстер спорту України, бронзова призерка Олімпійських ігор 2012 року, чемпіонка ІІ Європейських ігор 2019 року Аліна Логвиненко; майстер спорту України міжнародного класу, учасниця Олімпійських ігор 2004 і 2008 років, неодноразова чемпіонка Європи, чемпіонка Всесвітньої Універсіади, переможниця Кубку Європи, фіналістка чемпіонату світу Антоніна Єфремова; майстер спорту України міжнародного класу, учасниця Олімпійських ігор 2016 року, бронзова призерка чемпіонату Європи Вікторія Ткачук.

 «Дуже приємно в цей святковий сонячний день бачити таку кількість спортсменів у нашому парку. Спорт – це гордість, здоров’я, повага одне до одного. Дозвольте від імені голови Донецької облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка привітати вас зі святом і побажати юним хлопцям і дівчатам сходження на найвищі сходинки спортивних п’єдесталів пошани! Бажаю всім здоров’я, миру та наснаги!”, - звернувся до присутніх заступник очільника області Вадим Філашкін.

З нагоди Дня фізичної культури та спорту ведучі свята запросили на сцену заступника голови Донецької облдержадміністрації вручив нагороди за вагомий особистий внесок у розвиток і популяризацію фізичної культури та спорту в Україні і Донецькій області, сумлінну працю, професіоналізм і відданість справі.

Подяку Міністерства молоді та спорту України отримав Олександр Міщенко, начальник відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Слов’янської міської ради.

Почесні грамоти Донецької облдержадміністрації, Донецької обласної військово-цивільної адміністрації отримали: директор Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки Ігор Анушкевич, тренер-викладач відділення водного поло школи вищої спортивної майстерності Сергій Рябченко, тренер-викладач відділення боротьби вільної школи вищої спортивної майстерності Олег Нікіфоров.

Подяки Донецької облдержадміністрації, Донецької обласної військово-цивільної адміністрації отримали: головний спеціаліст відділу з питань молоді та спорту військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Олексій Мухін, головний спеціаліст-юрисконсульт відділу організаційно-кадрової роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Ольга Ясінко.

З нагоди Дня фізичної культури і спорту заступник Краматорського міського голови Юрій Люлька вручив сертифікати на премії найкращим спортсменам та тренерам міста.

Голова відділення НОК України в Донецькій області Віктор Ремський подякував Донецькій облдержадміністрації за суттєву підтримку спорту і вручив відзнаки Національного олімпійського комітету України для голови Донецької облдержадміністрації, Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка, його заступника Вадима Філашкіна, начальника управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимира Мицика.

По завершенню нагородження ведучі свята запросили на сцену заслуженого майстра спорту України, бронзову призерку Олімпійських ігор 2008 року Наталію Тобіас, яка провела запальну олімпійську руханку. Розім’явши м’язи, учасники свята вийшли на старт масового забігу, у якому кожен отримав заряд бадьорості та позитиву.

Після забігу активізувались спортивні локації, у яких свою майстерність продемонстрували представники понад 35 видів спорту. Учасники свята отримали пам’ятні сувеніри від відділення НОК України в Донецькій області.