портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У «Культурному хабі Донеччина» провели чергові заходи для дітей та дорослих

Опубліковано 09 квітня 2023 року, 16:40 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Сьогодні, 9 квітня 2023 року, у просторі «Культурний хаб Донеччина», створеному за підтримки Донецької облдержадміністрації в місті Києві, пройшли зустрічі для дітей та дорослих з нашої області, організатором яких є обласне комунальне підприємство «Центр кіномистецтва та культури».

На першому занятті дорослі відвідувачі з числа ВПО, які постраждали від бойових дій, зустрілися з психологом, який провів арт-терапію. Мандала-терапія поєднує в собі елементи психотерапії, енерготерапії, яка допомагає краще зрозуміти себе і проникнути в глибини своєї підсвідомості. Мандала — це абстрактний малюнок в колі. Кругла форма символізує погляди людини на життя, його внутрішній світ, думки і почуття в даний момент. Малювання мандали допомагає людині знайти себе, вирішити внутрішні конфлікти, зняти стрес і позбутися страхів. Мандала-терапія - одне з найбільш сильних і ефективних засобів, яке дає людині життєві сили, допомагає стати тим, ким людина є насправді.

На другому занятті організатори для дітей провели творчу майстерню з виготовлення об’ємної картини квітів. За допомогою олівців, фломастерів, фарб, кольорової бумаги, ножиць малеча створила об’ємний малюнок. Сам процес створення картини дуже захоплюючий і вчить дітей творчості, розвиває моторику рук, фантазію, уяву та виховує художній смак.

На третій зустрічі відбулося заняття з професійним художником Володимиром Ликовим, який провів навчання з авторської методики анімаційного малювання. Діти старанно та уважно слідкували за кожним етапом створення картини, а по завершенні побачили чудові результати своєї роботи.

Наприкінці заходів відвідувачі хабу всією родиною змогли переглянути фільм «Великі очі». Це біографічна драма від Тіма Бертона про людину, що створила справжній переворот у сучасному художньому мистецтві, винайшовши поп-арт. Фільм дуже яскравий, динамічний, щирий, є багато моментів справді драматичних, залишає після себе багато емоцій.

 Взагалі сьогоднішніми заходами були охоплено понад 100 осіб із числа внутрішньо переміщених сімей Донецької області, які тимчасово мешкають у Києві.

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації