портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Умови для набуття Україною режиму внутрішнього ринку ЄС в сфері роумінгу

Опубліковано 09 квітня 2023 року, 17:09

7 квітня 2023 року на засіданні Кабінету Міністрів України Урядом ухвалено Проект Рішення Комітету асоціації Україна – ЄС у торговельному складі, яким створено умови для набуття Україною режиму внутрішнього ринку ЄС в сфері роумінгу.

Документ передбачає доповнення з урахуванням актуальних змін в законодавстві ЄС переліків та графіків адаптації законодавства ЄС у секторі телекомунікаційних послуг, зокрема, щодо роумінгу в мережах мобільного зв’язку загального користування.

Як повідомила Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко, схвалення Рішення Комітету асоціації Україна – ЄС у торговельному складі створить умови для набуття Україною режиму внутрішнього ринку в сфері роумінгу. Також вона зазначила, що ця сфера буде «пілотом» по повній юридичній інтеграції України у внутрішньо-європейське регулювання, а загалом поки триває підготовка до вступу України до ЄС, потрібно інтегруватися в усіх можливих сферах – від митниці та енергетики до безпеки продуктів харчування.

Таким чином Уряд виконує узгоджений Міністерством економіки та Єврокомісією оновлений Пріоритетний план заходів з посилення імплементації Угоди про вільну торгівлю. Основний акцент цього плану – інтеграція України у внутрішній ринок ЄС.

Юлія Свириденко підсумувала, що план передбачає 29 заходів, які дозволяють завершити існуючі проекти, такі як Угода про промисловий безвіз (АСАА), та розпочати роботу над інтеграцією до внутрішнього ринку в усіх придатних для цього сферах, зокрема оновити потрібні додатки до угоди, провести моніторинг відповідності законодавства та схвалити рішення про відкриття ринків. Також вона повторно зазначила, що нашою метою є інтегруватися у внутрішній ринок ЄС, не чекаючи вступу до ЄС.

*Згідно сайту kmu.gov.ua

Інші новини за темою