портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Маріуполі голова Донецької ОДА завітав у гості до дитячого будинку сімейного типу родини Галаванових

Опубліковано 31 травня 2021 року, 13:28

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко завітав у гості до дитячого будинку сімейного типу родини Галаванових у Маріуполі. 

Тут виховують десятеро дітей - п’ятеро усиновлених та п’ятеро дітей-вихованців. За допомогою субвенції з державного бюджету Маріупольська територіальна громада змогла придбати для сім’ї будинок із надвірними спорудами та земельну ділянку. В наявності є необхідні для життя меблі та техніка, виконано сучасний ремонт.  У 2021 році з обласного бюджету було виділено кошти на облаштування меблями та побутовою технікою  вищезазначеного житла в сумі  50 тисяч гривень. 

«Гарні побутові умови та батьківська любов – запорука того, що в цих дітей буде повноцінне дитинство.  Добре, що у нас є ті, хто готовий брати на себе таку величезну відповідальність. Сподіваюся, колись усі діти України матимуть батьківське піклування»,  -  зазначив Павло Кириленко. 

Нагадаємо, починаючи з 2017 року в області реалізується заходи щодо придбання житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, за кошти субвенції обласного бюджету та коштів міст, районів, територіальних громад на  умовах співфінансування 50 на 50.

Протягом 2017-2020 років за кошти  обласного і місцевих бюджетів було придбано 364 одиниці житла на загальну суму  понад 97 млн грн. 

Також з 2017 року в області реалізується субвенція з державного бюджету  місцевим бюджетам на проєктні,  будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. 

Загалом на Донеччині за рахунок коштів субвенції з державного бюджету  місцевим бюджетам впродовж 2017-2020 років було придбано 278 одиниць житла, у тому числі 40 одиниць соціального, а також 23 житлові будинки для створення дитячих будинків  сімейного типу  на загальну суму  майже 121  млн грн.  З обласного бюджету виділялись кошти  на облаштування меблями та побутовою технікою житла, придбаного для дитячих будинків сімейного типу в сумі  50 тисяч гривень на кожний будинок.