портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Маріуполі урочисто відзначили День Національної поліції

Опубліковано 04 липня 2020 року, 09:29

Урочистості до Дня Національної поліції відбулися  за участі радника голови Донецької ОДА Миколи Трофименка у Маріуполі 3 липня.

Микола Трофименко привітав поліціянтів, подякувавши за те, що вони зберегли вірність присязі і продовжують працювати на благо України.

"Завдяки вашій хоробрості, відповідальності, відданості справі мешканці Донеччини можуть почуватися у більшій безпеці, ніж мешканці інших регіонів України. Незважаючи на військовий конфлікт, ви успішно забезпечуєте спокій і безпеку нашим громадянам, які так необхідні їм у таких складних умовах", – сказав Трофименко.

Службовці також отримали подячні листи та цінні подарунки від голови Донецької ОДА Павла Кириленка та командувача ООС генерал-лейтенанта Володимира Кравченка.

Урочисте святкування продовжилось у Драмтеатрі, де увазі глядачів представили виставу «Шлях додому», написану за мотивами оповідання заступника начальника ГУ НП у Донецькій області Артема Киська. У п’єсі йдеться про патріотів України, які продовжують жити в окупованому Донецьку. За словами начальника обласного управління поліції Миколи Семенишина, п’єсу готують до показу і в інших регіонах України.

Усі урочистості відбувалися із дотриманням необхідних пересторог в умовах пандемії коронавірусної хвороби.

Довідково. День Національної поліції України було встановлено у 2015 році після ухвалення Верховною Радою закону «Про Національну поліцію». У 2016-2017 роках свято відзначалося 4 серпня – у день, коли цей закон підписав президент. З 2018 року День Національної поліції відзначається 4 липня – у день, коли на Софійській площі прийняли присягу перші українські поліціянти.