портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Маріупольській громаді зруйновано майже 34 тисячі будівель

Опубліковано 27 липня 2023 року, 15:45

Під час робочої поїздки першого заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Мороза відбулось обговорення проблемних питань територіальних громад Маріупольського району. Зокрема, говорили про ситуацію у Маріупольській та Сартанській громадах. Участь у обговоренні взяли начальники військових адміністрацій громад, начальниця Маріупольської військової районної адміністрації Наталія Букрєєва та представники структурних підрозділів ОДА.

Перший заступник міського голови Маріуполя Михайло Когут доповів про стан житлового фонду в окупованій громаді. Так, згідно оперативній інформації внаслідок російського вторгнення на території Маріупольської міської територіальної громади пошкоджено або зруйновано 33 968 будівель, серед яких як житлові будинки, так і об`єкти інфраструктури. Більш детально обстежити їх та визначити ступінь руйнувань стане можливо лише після повної деокупації території громади та розмінування територій. Також обговорили порядок організації дистанційної освіти в релокованих навчальних закладах, надання допомоги внутрішньо переміщеним особам у центрах «ЯМаріуполь» та використання бюджету громади.

Начальник Сартанської селищної військової адміністрації Олександр Куркчі також зазначив, що на території Сартанської громади відомо про пошкодження 264 будинків та 11 адміністративних приміщень, проте точний ступінь руйнувань наразі оцінити неможливо.

Протягом обговорення також були розглянуті питання медичного захисту мешканців Маріупольського району, релокованих до більш безпечних регіонів України, соціального захисту учасників бойових дій та інформаційної політики.