портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Мар’їнці відкрився активний парк – локація здорової України

Опубліковано 05 серпня 2021 року, 15:46

В рамках програми «Здорова Україна», яку ініційовано Президентом України в 2021 році з метою зробити спорт ближчим до людей, у Мар'їнці відкрили активний парк. Участь у заході взяв заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін. 

«Головна ідея президентської програми «Здорова Україна» – щоб кожен мешканець країни, незалежно від місця проживання, міг займатись фізичною активністю у зручний для себе час. Щоб молодь обласних центрів, невеликих міст та селищ мала можливості для корисного проведення дозвілля, залишалась у громадах та докладала особистих зусиль задля їх розвитку», - наголосив він.  

Активний парк передбачає наявність шести елементів: «шведської» стінки, комплексу турніків/гімнастичних брусів, лавки для виконання динамічних вправ, сходинок, координаційної лінії та вільного простору. Кожен відвідувач парку за допомогою смартфона може сканувати QR-код, розміщений поруч з елементом, та обрати рівень складності вправ (новачок, середній, профі), що відкриється на сайті. Завдяки онлайн завданням відбувається заняття з віртуальним тренером.

Нагадаємо, що старт соціальному проєкту «Активні парки – локації здорової України» у Донецькій області дали 23 липня у краматорському парку ім. О.С. Пушкіна. Найближчим часом планується відкриття ще 12 локацій – двох у місті Бахмут, по одній у містах Волноваха, Вугледар, Добропілля, Дружківка, Костянтинівка, Краматорськ, Лиман, Маріуполь,  Покровськ і смт Олександрівка.