портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У медзакладах Донеччини хворими на COVID-19 та пацієнтами з підозрою на нього заповнені більше 75% ліжок

Опубліковано 10 листопада 2020 року, 16:08

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для профільної госпіталізації пацієнтів з СОVID-19, у Донецькій області  перевищила 75% станом на 10 листопада.  Про це під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області повідомив заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко.

«Є два моменти  - є кількість ліжок,  які заповнені пацієнтами з підтвердженими випадками,  і є кількість ліжок, заповнених хворими як з підтвердженим діагнозом, так і з  підозрою.  Щодо підтверджених випадків, то процент заповненості ліжок коливається від  20 до 26%, щодо всіх пацієнтів (тих, у яких підтверджений COVID-19, та тих, що очікують підтвердження) -  коливається від 65 до 75%.  Сьогодні показник був більше 75%», - сказав Олександр Педенко.

Він також зазначив, що  департаментом охорони здоров’я Донецької ОДА  постійно проводиться робота щодо збільшення  у медзакладах області кількості ліжок для лікування хворих на  COVID-19.