портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Міністерстві освіти і науки України презентовано Національний план заходів щодо реалізації Декларації про безпеку шкіл

Опубліковано 09 вересня 2021 року, 16:53 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Круглий стіл, присвячений відзначенню Міжнародного дня захисту освіти від атак, відбувся у Міністерстві освіти і науки України.

Захід проведено спільно з Save the Children («Врятуймо дітей»), ECHO (Департамент Європейської Комісії з питань гуманітарної допомоги та цивільного захисту) та представництвом ЮНІСЕФ в Україні за участю першого заступника Міністра освіти і науки України Андрія Вітренка, представників міністерства оборони України, міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Посольства Королівства Норвегія в Україні, Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні.

Під час засідання презентовано Національний план заходів щодо реалізації Декларації про безпеку шкіл, спрямований на захист дітей і повне виконання Декларації.

Він передбачає заходи зі створення системи моніторингу нападів на заклади освіти; забезпечення захисту закладів освіти від нападів та їх відновлення у разі пошкодження; забезпечення безперервності навчання; впровадження в освітню політику чутливих до конфлікту інструментів; забезпечення системності підходів до захисту освіти в умовах збройного конфлікту; забезпечення інформаційної підтримки впровадження положень Декларації.

До обговорення питань впровадження плану заходів на місцях долучилися представники департаментів освіти і науки Донецької та Луганської областей. Вони наголосили на актуальних питаннях для цих регіонів: відновлення освітньої інфраструктури, забезпечення психологічної реабілітації учнів, батьків і вчителів, сприяння проведенню тренінгів з безпеки та охорони здоров’я.