портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У підсумках Дня освіти говорили про якість освіти в громадах

Опубліковано 16 листопада 2023 року, 19:29 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

16 листопада в межах проведення Днів освіти Донеччини відбувся дискусійний майданчик  «Якість освіти в громаді: виклики та подолання» із залученням керівників органів управлінь освітою, центрів професійного розвитку, педагогічних працівників та керівників закладів освіти  Донецької області. 

Дискусію розпочала начальник управління освітою Курахівської міської ради Донецької області Тетяна Філіпенко, висвітливши питання щодо розбудови системи якісної освіти з урахуванням реальних умов сьогодення і надавши огляд усіх актуальних питань управляння – від безпеки до цифровізації освітнього процесу, психологічної підтримки та роботи з обдарованими дітьми тощо.   

Директор загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 9 Покровської міської ради Донецької області Валентина Рудик розповіла про один із найважливіших аспектів роботи директора школи – безпеку освітнього процесу.

Директор  Центру професійного розвитку педагогічних працівників Костянтинівської міської ради Донецької області Вікторія Гонтаренко зосередилася на темі підтримки професійного розвитку вчителів та розповіла про основні форми роботи центру із зазначеного питання.

Директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників Мар’їнської міської ради Донецької області Ельвіра Горна, говорила про важливість формування мотивації професійного зростання педагогів у сучасному освітньому середовищі.

Тзвідувач дошкільного навчального закладу комбінованого типу, ясла-садок № 40 «Посмішка» Бахмутської міськради Донецької області, розповіла про вироблення моделі дистанційного навчання та запровадження  сімейної форми освіти з елементами дистанційної освіти.

 Завідувач закладу дошкільної освіти № 13 «Капітошка» Покровської міської ради Донецької області Ганна Цибуля зазначила, що в умовах дистанційної освіти педагогічні колективи знаходять нові методи та заходи освітньої роботи.

Директор Краматорської спеціальної школи № 18 Донецької обласної ради Вікторія Тяжлова аргументувала, що спеціальне навчання може бути ефективним за умови реалізації його у всіх напрямах освітньо-корекційної діяльності та розповіла про  пілотний  проєкт логопедичної платформи SpeakTX  в Україні.

Управлінський підсумок дискусії підвела Тетяна Філіпенко, начальник управління освітою Курахівської міської ради Донецької області, зазначивши, що бачить в дискутантах потужну команду з перспективним світоглядом, здатну відповісти на виклики часу.