портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 17 листопада 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

54-річний Геннадій Прохоренко загинув унаслідок осколкових поранень в Маріуполі. Це сталося імовірно 25 березня 2022 року.

«23 березня донька Геннадія зі своїм хлопцем вибралися з Маріуполя у селище Нікольське. Вони хотіли виїхати на підконтрольну Україні територію, але російські солдати не дозволяли. Щоб врятуватися, потрібно було прямувати в окупований Донецьк. Геннадій дуже нервував. Уранці 25 березня він пішов у Нікольське, щоби розшукати доньку. Останній зв’язок із ним був близько 14.00. Він подзвонив двоюрідному братові у Київ. Сказав, що зараз на окраїні міста, доньку не знайшов і повертається додому. Але так і не повернувся. Ми чекали його, спробували знайти, проте безуспішно», – розповів друг і кум загиблого, Сергій. 

Лише в грудні 2022 року родичі знайшли тіло Геннадія. За словами друга, Геннадій імовірно наступив на міну поряд із супермаркетом на Запорізькому шосе, 4, – при виїзді на Нікольське.

Геннадій Прохоренко народився у Маріуполі. Жив у Кальміуському районі. Закінчив Харківський національний університет імені Ярослава Мудрого. За фахом був юристом. В основному вів справи пов’язані з господарським правом. Працював юристом у міській лікарні №1. У перші дні повномасштабної війни ще ходив на роботу, намагався допомагати медикам чим міг.

«Геннадій сам виховував доньку, його дружина померла, коли дівчинка ще була маленькою. Він мій друг дитинства і кум. Ми зберегли нашу дружбу впродовж життя. Він був дуже доброю, веселою, щирою людиною, завжди готовий прийти на допомогу, – розповів Сергій. 

Геннадія поховали в братській могилі на Старокримському цвинтарі.  

У загиблого залишилися донька та інші рідні.

З 24 лютого росіяни вбили 1775 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4312. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!