портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Покровську розробляють проєкт бази для спортивних єдиноборств

Опубліковано 14 січня 2021 року, 14:53 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Будівництво в місті Покровськ комплексу для розвитку єдиноборств визначено одним із пріоритетних інфраструктурних спортивних проєктів для Донецької області на 2021 рік.  

Робоча нарада з цього питання під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна відбулася 14 січня.

До обговорення нагальних питань долучилися Покровський міський голова Руслан Требушкін, начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, директор Донецької обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з боксу Олександр Швайко, директор Обласної дитячо-юнацької спортивної школи з кікбоксінгу Олександр Гончаров, директор Обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Костянтин Кірпулянський, в.о. директора Обласного центру фізкультурно-оздоровчої роботи Тетяна Малієва, начальник управління сім’ї, молоді та спорту Покровської міської ради Олександр Швайко.

Головною метою проєкту є забезпечення повноцінного функціонування після переміщення з Донецька в Покровськ двох регіональних спортивних шкіл – Донецької обласної СДЮСШОР з боксу та Обласної ДЮСШ з кікбоксінгу. Адже наразі ці позашкільні навчальні заклади не мають власної спортивної бази, і проводять тренувальний процес на об’єктах, що орендуються.

У жовтні 2020 року рішенням сесії Покровської міської ради передано земельну ділянку по вулиці Заводській у районі СК «Металург» до обласної комунальної власності, у грудні проведено торги на розробку проєктно-кошторисної документації та укладено договір з переможцем аукціону – ТОВ «ДРС».

Представник проєктної організації Сергій Хаджинов презентував присутнім ескізний проєкт. Члени наради наголосили, що в місці будівництва сучасного спорткомплексу є необхідні умови – підведено комунікації, поруч розташовані два гуртожитки, заклад громадського харчування, відкрита паркова зона. Найближчим часом має бути визначено назву об’єкту.

Передбачається, що майбутня база єдиноборств сприятиме розвитку в Донецькій області та Покровську таких видів спорту, як бокс, кікбоксинг WAKO, дзюдо, рукопашний бій, змішані єдиноборства ММА. Планується розміщення в спеціалізованому комплексі рингів, татамі, зон для кросфіту та фітнесу, що дозволить проводити тренування і змагання на високому рівні.

Інші новини за темою