портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У прифронтових селищах Травневе та Гладосове потребують відновлення 22 будинки, пошкоджені через збройну агресію РФ

Опубліковано 14 липня 2021 року, 12:42

У прифронтових селищах Травневе та Гладосове Бахмутського району потребують відновлення 22 будинки, що були пошкоджені через російську агресію. Про це  повідомив заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін  під час робочої поїздки до  населених пунктів, які знаходяться поблизу лінії зіткнення.

Зокрема, Вадим Філашкін  відвідав Травневе, Гладосове та Жованку.  Там він разом із керівниками ВЦА та регіональним спеціалістом з адвокації гуманітарної місії «Проліска» Іриною Степановою поспілкувалися с місцевими мешканцями та  обговорили  гострі питання, серед яких – пошкоджене житло.  Так у Травневому залишилося відновити 10 будинків, у Гладосовому - ще 12.  

Заступник очільника області  також нагадав, що діє програма з наданням грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації. Таку компенсацію  можуть отримати власники житла, максимальна сума компенсації складає 300,0 тис. грн.

Крім того, для жителів прифронтових селищ проблемними є питання медичного лікування, правової підтримки, електро- та водопостачання, пожежної безпеки, а також страхового стажу людей працездатного віку тощо.  

Вадим Філашкін передав бензиновий генератор матері захисника України Романа Дюміна, який  загинув влітку 2014 року біля села Успенка. 

 Також він вручив подяку від Донецької облдержадміністрації місцевому мешканцю - електрику Андрію Туминському, який допомагав відновлювати електропостачання Травневого та Гладосового,  що було пошкоджене через обстріли з боку окупантів.