портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У прифронтовому Світлодарську відзначили Всесвітній день гуманітарної допомоги

Опубліковано 20 серпня 2019 року, 14:10

19 серпня у м. Світлодарськ керівництво Бахмутської райдержадміністрації, Світлодарської міської ради та жителі району привітали представників міжнародних благодійних організацій, волонтерського руху зі Всесвітнім днем гуманітарної допомоги. 

Звертаючись до гостей та жителів міста, в.о. голови Бахмутської райдержадміністрації Тетяна Єрохіна підкреслила, що завдяки співпраці влади з благодійними організаціями в районі вирішуються питання надання соціальних послуг, психологічної та правової допомоги мешканцям населених пунктів на лінії зіткнення, транспортного сполучення віддалених сіл, медичного обслуговування, відновлюються житлові будинки та об’єкти соціальної сфери. 

На звернення керівництва райдержадміністрації практичними психологами гуманітарних організацій ADRA, «Карітас», «Людина в біді» надавалась психологічна допомога учням і працівникам шкіл у населених пунктах, які зазнали обстрілів. Протягом 2018-2019 років за допомоги Міжнародної благодійної організації ADRA в Новолуганській ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено капітальний ремонт спортивної зали;  Міжнародний Комітет Червоного Хреста надав допомогу в ремонті приміщень бібліотеки, медпункту та роздягальні Луганської ЗОШ І-ІІІ ступенів, а громадська організація «Проліска» допомогла зробити ремонт на ІІІ поверсі. Завдяки фінансовій підтримці громадської організації «Проліска» в січні цього року в м. Світлодарськ відкрито відділення денного перебування КУ «Бахмутський райтерцентр». У липні за сприяння та фінансової підтримки Люксембурзького Комітету Червоного Хреста завершена реконструкція харчоблоку Світлодарської міської лікарні. Наразі за допомоги гуманітарних організацій ремонтуються приміщення Кодемського сільського клубу; Польська гуманітарна акція допомагає Новолуганській ЗОШ І-ІІІ ступенів облаштувати кімнату для молоді, придбати меблі та оргтехніку; за підтримки Міжнародного Комітету Червоного Хреста проводиться ремонт актової та спортивної зал у Світлодарській ЗОШ І-ІІІ ступенів. 

Світлодарський міський голова Анатолій Брехунець висловив вдячність всім організаціям, установам і підприємствам за надану мешканцям міста допомогу та вручив їхнім представникам подяки. До Всесвітнього дня гуманітарної допомоги творчі колективи Світлодарського міського Палацу культури підготували концертну програму. На площі в центрі міста лунали пісні, грав духовий оркестр, для малечі були організовані веселі розваги. 


Бахмутська райдержадміністрація