портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У рамках проєкту «Активні парки – локації здорової України» проводяться регулярні тренування для переселенців із Донеччини

Опубліковано 20 липня 2024 року, 10:44 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Донецька область продовжує брати дієву участь у реалізації соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України», ініційованого Президентом України чотири року тому. Глобальна мета – охоплення регулярними спортивними заняттями якомога більшої кількості українців.

У 2024 році через складну безпекову ситуацію, що склалася в багатьох громадах Донеччини, до роботи над проєктом активно долучаються координатори з числа переселенців із нашого регіону в інших областях України. Оплата їхньої праці забезпечена субвенцією державного бюджету до бюджету Донецької області.

Станом на сьогодні таких координаторів три: на базі культурного хабу «Донеччина» у Києві «Активним парком» опікується Раїса Малова з Краматорської громади, у Львові – Юлія Лисенко із Селидівської громади, у Мукачеві – Єлізавета Сафонова з Костянтинівської громади. З квітня до 10 липня в смт Слобожанське Дніпропетровської області працювала Катерина Щербак із Авдіївської громади.

На зазначених локаціях постійно проводяться різноманітні заходи для дітей і дорослих: тренування з фітнесу, пробіжки, рухливі ігри, естафети та інші фізичні активності. Протягом чемпіонату Європи-2024 з футболу в Мукачеві та Києві працювали фан-зони, де всі бажаючі могли підтримати збірну України на турнірі.

Головна ціль діяльності координаторів соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України», які представляють Донеччину – це створення мешканцям регіону можливостей для систематичної рухової активності, що в сьогоднішній воєнний час дозволяє підтримувати фізичну форму, заряджатися позитивними емоціями та покращувати психіко-емоційний стан.