портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У режимі відеоконференції проведено чергове засідання Регіональної комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Опубліковано 17 червня 2021 року, 11:31 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Всі особові справи чорнобильців, надіслані місцевими органами виконавчої влади, було розглянуто під час чергового засідання Регіональної комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, що пройшло під головуванням заступника голови Донецької обласної державної адміністрації Юлії Костюніної у режимі відеоконференції.

Згідно з порядком денним Регіональною комісією з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, по всім розглянутим особовим справам прийняті рішення відповідно до чинного законодавства.

«Розглянуті справи заявників стосувалися надання статусу учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, потерпілого від Чорнобильської катастрофи, дружини померлого громадянина з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та інші питання, пов’язані з гарантуванням соціального захисту осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», - зазначила Юлія Костюніна.

Інформуємо, що відповідно до Порядку видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 липня 2018 року № 551, облдержадміністрацією проводиться робота щодо заміни пільгових посвідчень громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, деяких категорій.

Слід зазначити, що постановою Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2020 р. «Про внесення зміни до пункту 7 постанови Кабінету Міністрів України від 11 липня 2018 р. № 551» продовжено до 01.01.2022 термін подання документів на заміни посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.