портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У садибі Бантиша з’явиться електронний Музей природи

Опубліковано 18 грудня 2021 року, 18:30

Садибу Бантиша та Краматорський регіональний ландшафтний парк відвідали т.в.о.міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець, голова комітету Верховної Ради з питань екологічної політики Олег Бондаренко та голова Донецької обласної державної адміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації   Павло Кириленко сьогодні, 18 грудня.

Садибі вже понад 130 років. Після її відновлення тут запрацює одна з головних принад парку – Музей природи. 

«Якихось три роки тому парк прийняв за рік всього 130 відвідувачів. Цього року це число зросло вже до 18 тисяч. Впевнений, що сучасний електронний Музей природи перетворить парк на привабливе місце для туристів з різних регіонів України. Туризм, а тим паче зелений туризм, – це явно не перша асоціація, яка виникає у людей при слові “Донеччина”. Але такі сучасні парки та музеї дозволяють вийти за рамки стереотипів – і це необхідна умова для всебічного розвитку нашої області. Крім того, при правильному підході ми зможемо підвищити рівень екологічної грамотності та відповідальності дітей, передусім школярів та студентів – а важливість цієї справи неможливо переоцінити», - наголосив Павло Кириленко під час презентації РЛП «Краматорський». 

Т.в.о. міністра захисту довкілля та природних ресурсів високо оцінив проведену роботу на місці історичної будівлі. 

«Це вже третя локація сьогодні, яку ми відвідуємо, і дуже важко взагалі щось говорити, адже сьогодні ми обговорювали не якісь проєкти, не якісь плани, а відвідали конкретно зроблені об’єкти. Мені вдвічі приємніше бути сьогодні на Донеччині тому, що ми приїхали сюди не для обговорення якогось проблемного питання, не для ліквідації надзвичайної ситуації, ми сюди приїхали відкрити, подивитися, і це приємний привід бути тут. Я хочу подякувати кожному, хто так чи інакше працює над реалізацією тих амбітних цілей та планів, які сьогодні ставить перед собою і обласна державна адміністрація, і інші структури. Я розумію, що це кропітка робота, яка у будь-якому випадку не залишається непоміченою. Ми у міністерстві робимо багато для розвитку заповідної справи, для розбудови об’єктів природно-заповідного фонду. За 2021 рік площа об’єктів природно-заповідного фонду України збільшилася на понад 35 тисяч гектарів. Я впевнений, що наступного року основним завданням буде їх розбудова з точки зору привабливості, туристичних магнітів, доступності, бо іноді ми чимось володіємо, але не можемо довести до ладу. Мені хочеться щоб це було не про нас, щоб Україна дійсно пишалась тими краєвидами, тими об’єктами, які сьогодні є. А у нас прекрасні будівлі, прекрасні ландшафти, ліси, гори, які ми повинні зробити доступними, в тому числі для іноземних туристів, і ми повинні дати шанс їм стати самоокупними. Хай це буде нешвидко, але це єдиний шлях розвитку об’єктів природно-заповідного фонду. Впевнений, що на Донеччині така злагоджена командна, системна робота, яку очолює голова обласної державної адміністрації, заслуговує на велику повагу», - наголосив Руслан Стрілець. 

Під час огляду для гостей влаштували театралізовану презентацію відновленої садиби та розповіли про плани її розвитку. Надалі вона має стати «туристичним магнітом» та підвищить інтерес до туристичних екомаршрутів на Донеччині.