портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Слов’янську пройшов хакатон «Кращі практики волонтерського менеджменту»

Опубліковано 20 січня 2022 року, 14:32 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Фахівці управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації взяли участь у хакатоні «Кращі практики волонтерського менеджменту», який проходив у почесному консульстві Латвійської Республіки у м. Слов’янськ 19 січня. 

Захід був організований громадською організацією «Волонтерське об’єднання «Вірю в Україну». 

Волонтерів привітали консул почесного консульства  Латвійської Республіки у м. Слов’янськ Олександр Павенко, начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації Лілія Золкіна, заступник голови Миколаївської ТГ Володимир Проскунін. 

Хакатон «Кращі практики волонтерського менеджменту» був фінальною частиною волонтерської програми для молодіжних центрів, що реалізовувалась громадською організацією «Лабораторія Ініціативної Молоді» за підтримки Посольства Великої Британії в Україні в межах програми «Активні Громадяни» від Британської Ради в України. Учасники програми пройшли навчання за курсом «Волонтерський менеджмент», розробили свої волонтерські проєкти та захищали їх під час хакатону.

У хакатоні брали участь не тільки волонтери-початківці, а й досвідчені волонтери, що поділилися успішними кейсами роботи. Були присутні волонтери  м. Слов'янськ – Ганна Авдіянц (Платформа ініціатив «Теплиця»), Олександр Кошлаков (громадська організація «Задзеркалля»), керівниця проекту «Волонтер+» Дерев’янено Тетяна та Артур Агеєв («Осередок громадянського суспільства та EUDEUA партнерства»).

На хакатоні презентували 4 проєкти-фіналісти. Головним призом хакатону стали 2 гранти у розмірі 6 000 грн, виділені соціальним підприємництвом «Сімейне кафе «Family&Hub». За результатами конкурсу фінансову підтримку отримали проєкти «Місто Мрій та Краси», поданий «Кіностудією «MEDI@ANNA», та «Мої перші кроки до мільйону», поданий Іриною Кононовою. 

Усі учасники хакатону отримали корисні поради від журі та досвідчених волонтерів.