портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Слов’янську пройшов Регіональний Форум для молоді

Опубліковано 26 березня 2019 року, 09:35 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Глобальні зміни починаються з локальних рівнів. Молодь Донеччини була дійсно почута владою на І Регіональному форумі «Розвиток Донеччини за участі молоді» 22-24 березня 2019 р. 

Організатор проекту – Оксана Ступак (заступник голови ГО «Молодь Сходу України») за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу організувала неймовірні три дні за участі провідних експертів з молодіжної політики, депутатів, представників місцевої та обласної влади та молоді з різних куточків Донецького регіону. 

На форумі учасники мали можливість оволодіти ефективними інструментами та формами впровадження позитивних змін у своїх громадах (за допомогою координатора програми «Молодіжний працівник» (ПРООН) – Анни Острікової), ознайомитись з особливостями розробки пропозицій до стратегії молодіжної політики в Донецькій області (Аліна Попова, член Національної молодіжної Ради України), обговорити «болючі» питання за круглим столом з заступником міського голови (Андрієм Рубаном), очільником відділу у справах сім’ї, молоді фізкультури та спорту Слов’янської міської ради (Олександром Міщенко). 

Справжній фурор викликала депутатка – Ольга Алтуніна, яка надала інструменти комунікації в громаді і надихнула молодь до дії. Окрім створення візуальної мапи міста «Слов’янськ – комфортний для молоді» (модератор – Дар’я Ніколаєнко, заступник голови ГО «Платформа ініціатив «Теплиці»), учасники форуму змогли провести власне польове дослідження проблем молоді у Слов’янську. 

Учасниками Форум розроблені пропозиції до Стратегії молодіжної політики в Донецькій області та обговорені під час зустрічі з Золкінною Л.І., начальницею управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації, Гореславцем А.М. начальником управління з гуманітарних питань Краматорської міської ради, Аліною Сорокіною, заступником директора Донецького обласного дитячо-молодіжного центру. 

На Форумі були присутні поважні гості Беате Апельт (керівниця «Представництва Фонду Фрідріха Науманна за Свободу» в Україні), Анна Сагало (менеджер з комунікацій, менеджер проектів «Представництва Фонду Фрідріха Науманна за Свободу» в Україні) , які надали форуму ще більшого колориту та якості експертної думки. Усі учасники форуму отримали заохочувальні подарунки – робочі зошити з корисною інформацією, посібник кращих молодіжних практик, фірмові папки від Фонду Фрідріха Науманна за Свободу.