портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Слов’янську відбувся практичний семінар для практичних психологів і соціальних педагогів

Опубліковано 27 лютого 2020 року, 16:54 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

26 лютого на базі Донецького обласного навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти відбувся теоретико-практичний семінар для 24 практичних психологів і соціальних педагогів інтернатних закладів за темою: «Попередження та подолання насильства щодо дітей: налагодження співпраці та координація дій».

Під час теоретичної частини учасники заходу підвищили рівень обізнаності з питання попередження та подолання насильства щодо дітей. Зокрема, розглянуто питання порядку взаємодії суб'єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству; психологічні особливості  комунікації з дитиною, яка зазнала насильства; алгоритм  взаємодії суб'єктів у разі виявлення закладом освіти факту домашнього насильства. Виконуючи практичні вправи, фахівці змогли відпрацювати отримані теоретичні знання.

На захід були запрошені інспектори з ювенальної превенції Слов’янського відділу національної поліції, які надали учасникам інформацію стосовно алгоритму дій поліції у випадках виявлення домашнього насильства щодо дітей та статистичні дані про випадки насильства щодо дітей у Донецькій області за 2019 рік.