портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Мирні населені пункти Донецької області, віддалені від лінії зіткнення, є найбезпечнішими в Україні», – Вадим Філашкін

Опубліковано 27 лютого 2020 року, 17:36 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

27 лютого в Донецькій ОДА відбулась зустріч заступника голови облдержадміністрації Вадима Філашкіна з делегацією Консультативної місії Європейського Союзу в Україні (КМЄС) на чолі з Головою Місії КМЄС в Україні Антті Хартікайненом.

Участь у заході взяли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Під час заходу делегація презентувала стратегічну підтримку Місією реформування сектору цивільної безпеки України, план більш активного залучення Місії на південному сході України, а також створення постійного представництва в Маріуполі.

За словами заступника очільника області, Донецька область є найбезпечнішим регіоном в Україні.

«Мирні населені пункти Донецької області, віддалені від лінії зіткнення, є найбезпечнішими в Україні, тому що саме тут концентрується велика кількість військових, правоохоронних органів, рятувальників та працівників служби безпеки. Приємно знати, що у найближчий час до цього переліку приєднається постійне представництво вашої Місії як консультативний орган», – зазначив Вадим Філашкін.

КМЄС в Україні офіційно розпочала роботу в Києві 1 грудня 2014 року після Революції Гідності та одержання відповідного запрошення від уряду України. Голова місії – громадянин Фінляндії Антті Юхані Хартікайнен. КМЄС не має виконавчих повноважень. Місія надає підтримку державним органам України у послідовному реформуванні сектору цивільної безпеки шляхом стратегічних консультацій і практичної підтримки заходів з реформування згідно зі стандартами ЄС та міжнародними принципами належного врядування та дотримання прав людини.

Сектор цивільної безпеки охоплює діяльність установ, що відповідають за охорону правопорядку та верховенство права, – Міністерства внутрішніх справ, Національну поліція, Генеральну прокуратуру, Службу безпеки, Державну прикордонну службу, Державну фіскальну службу та антикорупційні органи.