портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Святогірську відбулась наукова конференція «XV Сібільовські читання»

Опубліковано 30 листопада 2020 року, 16:40 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Наукова конференція «XV Сібільовські читання» відбулася у комунальному закладі «Адміністрація державного історико – архітектурного заповідника у м. Святогірську» 26 листопада.

У конференції взяли участь 16 авторів – науковців Державного історико - архітектурного заповідника у м. Святогірську, Донецького обласного краєзнавчого музею (м. Краматорськ), Слов’янського краєзнавчого музею, Харківського історичного музею, а також науковців та дослідників вищих навчальних закладів м. Слов’янська, членів Національної спілки краєзнавців України.

У зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 та введенням карантинних обмежень, відбулися зміни проведення конференції: доповідачі записали  на відео свої доповіді, які були змонтовані в єдиний ролик і опубліковані на сайті та сторінці заповідника у Facebook.

Тематика доповідей, представлених на конференції, охопила археологічні дослідження, історичні та пам’яткоохоронні дослідження, музеєзнавство, історіографію та джерела. повідомлення про видатних особистостей Слов’янщини у сфері науки та культури.

За результатами роботи наукової конференції «XV Сібільовські читання» буде видано 14-й випуск збірки наукових статей «Святогірський альманах 2019‑2020».