портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Верхньоторецькій школі пройшов Шевченків день

Опубліковано 13 березня 2017 року, 10:26

У Верхньоторецькій школі імені О.П. Сибірцева  9 березня  2017 року відзначили  Шевченків день. У цей святковий день у навчальному закладі пройшла низка урочистих заходів.

Першокласники на своєму першому  уроці про Великого Кобзаря «Іду з дитинства до Тараса» розпочали знайомство з творчістю видатного українського поета, послухали розповідь про його дитинство і з великим задоволенням словесно малювали  ілюстрації до прослуханих віршів «Тече вода з-під явора» та «Садок вишневий коло хати».

Учні 2-4 класів під час години спілкування «Тарас Шевченко – сонце України» поширили свої знання про національного поета – генія українського народу. Діти самі підготували повідомлення про життєвий і творчий шлях Кобзаря, декламували вірші та активно відповідали на питання вікторини «Що ти знаєш про Тараса Шевченка?».

Учасниками  усного  журналу «І став для нас Шевченко заповітом» стали учні 5-11 класів. До цього журналу увійшли такі сторінки: біографічна, поетична, музична, бібліографічна. Під час Біографічної сторінки  учні передивилися відеоролик «Край, де народився Шевченко» та відповіли на питання хроноскопу «По Тарасовому шляху». Поетична сторінка стала місцем турніру для читців, які змагалися у виразному декламуванні Шевченкових віршів та віршів різних поетів про Тараса Шевченка. Цікавою була і Музична сторінка. Тут пройшла презентація фонотеки пісень на слова Кобзаря. Учні  прослухали і передивилися відеокліпи «Реве та стогне Дніпр широкий» (музика  Д.Крижанівського, обробка А.Авдієвського), «Заповіт» (музика І.Нишпора). А «Садок вишневий коло хати» заспівала учениця 11 класу Анастасія Кутакова. Закінчився захід Бібліографічною сторінкою «Хто Шевченка прочитає, той багатшим серцем стане», яку підготувала і провела бібліотекар районної бібліотеки О. Мартиненко. Вона познайомила учнів з літературою про життя та творчість поета таких письменників, як Оксана Іваненко, Вадим Скомаровський, Степан Васильченко, і запропонувала прочитати презентовані книжки.

Ясинуватська райдержадміністрація