портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Павло Кириленко та Кирило Тимошенко відвідали Святогірськ і Лиман

Опубліковано 05 жовтня 2022 року, 21:21

Сьогодні начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко разом із заступником  керівника Офісу Президента України Кирилом Тимошенко, генеральним директором "Укрпошти" Ігорем Смілянським та іншими посадовцями відвідали Святогірськ і Лиман - найбільші міста півночі Донеччини, які перебували під  російською окупацією. І пересвідчились, що у звільнених містах і селищах Святогірської та Лиманської громад почали забезпечувати елементарні людські потреби. 

Сьогодні у Святогірську, Яровій, Лимані людям виплатили пенсії, матеріальну допомогу, роздали гуманітарку. 

Як наголосив очільник області, "російські окупанти залишають після себе випалену землю й голодних заляканих травмованих людей. Доведеться - буквально! - повертати їх до життя  та підіймати з руїн  громади".   

Павло Кириленко озвучив заступнику керівника ОП основні проблеми, які виникають у деокупованих містах і селищах Донеччини. Також були обговорені питання відновлення інфраструктури - передусім тих об'єктів, які потрібні для ефективного функціонування системи оборони області; закриття нагальних потреб по житлу; організацію евакуації для тих, хто бажає виїхати з огляду на важкий прийдешній опалювальний сезон.

- Маємо підтримку та повне розуміння проблем і потреб Донеччини - як на президентському рівні, так і на урядовому й парламентському, адже незважаючи на  війну, система влади працює злагоджено й ефективно, - підкреслює начальник ОВА. І додає: "Втім, вкотре зауважу, що попри повернення під український прапор наших територій,  повертатися до своїх домівок тим, хто евакуювався, зарано. Попереду складна зима. І війна ще триває. Вірмо в ЗСУ,  зберігаймо спокій і працюймо на нашу спільну перемогу!"