портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Учасники проєкту «Агролабораторія «GREENEnergy/GREENWave» презентували результати спільної роботи

Опубліковано 21 серпня 2019 року, 10:50 , Донецький обласний центр зайнятості

20 серпня в м. Краматорськ відбулась презентація результатів українсько-німецького партнерського проєкту «Агролабораторія «GREENEnergy/GREENWave»: удосконалюючи навички та компетенції, покращуємо рівень інтегрованості ВПО та осіб, постраждалих від конфлікту в Донецькій області». Організаторами заходу виступили ГО «Відкрита економіка», Донецька обласна служба зайнятості, Донецька торгово-промислова палата.

Під час заходу директор Донецької обласної служби зайнятості Валентина Рибалко розповіла про тенденції ринку праці Донецької області, шляхи розвитку професійної освіти для дорослого населення та можливості набуття актуальних знань і навичок в сфері використання відновлювальних джерел енергії та рослинництва із застосуванням сучасних технологій.

«Ринок праці постійно змінюється та поповнюється новими професіями, яких ще донедавна в Україні не існувало. Цей проєкт наочно демонструє необхідність запровадження нових напрямків у навчальних закладах, яким треба навчати вже сьогодні. І перші кроки до цього разом з нашими партнерами ми вже зробили», - говорить директор Донецької обласної служби зайнятості Валентина Рибалко.

Резюмуючи результати проєкту, президент Донецької торгово-промислової палати Максим Ануфрієв зазначив: «Донецька ТПП має багаторічний досвід участі в міжнародних проєктах та плідної співпраці з донорами. В цьому проєкті ми

прагнули до імплементації тих кращих практик, якими володіємо, та активної взаємодії з партнерськими організаціями для успішної реалізації проєкту. Він став для нас пілотним відразу за кількома напрямами. По-перше, це наш перший проєкт з Донецьким обласним центром зайнятості, незважаючи на значну кількість проведених спільних заходів. По-друге, це один з небагатьох проєктів в регіоні в сфері альтернативної енергетики. По-трете, він виконувався в рамках проєкту «Професійна інтеграція внутрішньо переміщених осіб в Україні»; і нам було приємно, що ми хоча і невеликими, але дуже конкретними діями допомогли мешканцям області, які опинилися в складних життєвих умовах, набути актуальних знань та навичок.

Директор Державного навчального закладу «Донецький центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості» Руслан Амельченко розповів про нові підходи до навчання, імплементацію німецького досвіду професійного навчання, розповів про створення нових навчальних модулів.

Інноваційна агролабораторія – це сучасна навчальна база, до якої входить сонячна електростанція, навчальні програми, плани та контент. В подальшому на базі агролабораторії заклад навчатиме за напрямками «монтажник сонячних електросистем» і «інноваційні технології в рослинництві».

Завершенням зустрічі стало підписання угоди про співпрацю між Донецькою обласною службою зайнятості та Донбаським інститутом техніки та менеджменту ПВНЗ «Міжнародний науково-технічний університет імені академіка Ю.Бугая».

Проєкт «Агролабораторія «GREENEnergy/GREENWave» реалізований за допомогою Уряду Німеччини федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH в рамках програми «Професійна інтеграція внутрішньо переміщених осіб в Україні».

Програма надає, у тому числі і переселенцям, можливість успішно адаптуватись у професійній сфері за рахунок набуття сучасних знань та розвитку актуальних компетенцій для працевлаштування або відкриттю власної справи у сфері енергоефективності та агросекторі. Врахувавши сучасні тренди на ринку праці та в економіці, соціальні партнери реалізували

проєкт зі створення інноваційної агролабораторії «GREENEnergy/ GREENWave» за принципом Lifelong learning, що означає навчання довжиною в життя.