портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Участь у вебінарі на тему «Положення про Ради з питань ВПО: всі нововведення згідно з постановою КМУ»

Опубліковано 21 серпня 2023 року, 16:46 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Представники облдержадміністрації та органів місцевого самоврядування Донецької області взяли участь у вебінарі на тему «Положення про Ради з питань ВПО: всі нововведення згідно з постановою КМУ», який проведено 21 серпня 2023 року БФ «Стабілізейшен Суппорт Сервісез».

У вебінарі взяли участь Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук та заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України – Уповноважений з питань внутрішньо переміщених осіб Олексій Бородай.

Представники БФ «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» поділилися досвідом та представили успішні практики та приклади проєктів, за якими вже були створені Ради з питань внутрішньо переміщених осіб.

Також під час заходу було обговорено основні завдання Рад з питань внутрішньо переміщених осіб та процес їх взаємодії з органами місцевої влади.

Учасники вебінару ділилися регіональним досвідом інтеграції внутрішньо переміщених осіб на новому місці проживання та спільно напрацьовували рекомендації щодо створення та функціонування Рад з питань внутрішньо переміщених осіб.

Нагадуємо, що 04.08.2023 Кабінету Міністрів України ухвалив Постанову № 812 «Про затвердження Типового положення про Раду з питань внутрішньо переміщених осіб».

На виконання зазначеної постанови здійснюються заходи щодо утворення Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Донецькій обласній державній адміністрації, обласній військовій адміністрації.

Відповідна робота щодо створення Рад з питань внутрішньо переміщених осіб здійснюється в області і на місцевому рівні.

Ради утворюються з метою сприяння в реалізації громадянських і політичних прав внутрішньо переміщених осіб, забезпеченню і захисту їх прав та інтересів.

Звертаємо увагу, що наразі продовжується відбір кандидатів для включення до складу Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Донецькій обласній державній адміністрації, обласній військовій адміністрації.

Увійти до складу Ради з питань внутрішньо переміщених осіб можуть:

внутрішньо переміщені особи, які зареєстровані у Донецькій області,

представники громадських організацій, які опікуються захистом прав внутрішньо переміщених осіб в межах Донецькій області.

Документи від кандидатів до Ради з з питань внутрішньо переміщених осіб прийматимуться до 23 серпня 2023 року.

З перелік необхідних документів та більш детальною інформацією можна ознайомитися за посиланням: https://dn.gov.ua/news/informacijne-povidomlennya-pro-provedennya-vidboru-kandidativ-dlya-vklyuchennya-do-skladu-radi-z-pitan-vnutrishno-peremishchenih-osib-pri-doneckij-oblasnij

За інформацією департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації