портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Учні Комарської громади відправились до Карпат

Опубліковано 21 листопада 2023 року, 15:24 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Під час осінніх канікул 15 учнів Комарської громади  відправились у екскурсійну екологічну подорож до Карпат. Це діти з сімей військовослужбовців, з багатодітних родин та переможці творчих конкурсів обласного і всеукраїнського рівнів.

Поїздка стала можливою завдяки Програмі з оздоровлення Комарської сільської територіальної громади. Екологічну складову та програму подорожі розробили працівники Донецького обласного еколого-натуралістичного центру. 

Незабутні Карпати з казковими краєвидами, походи в гори, потужні скелі Довбуша, майстер-класи у трембітаря та в сироварні, музей фільму «Тіні забутих предків», музей мольфарства та магії, водоспади «Пробій» та «Труфанець», карпатські перевали, каньйони та хребти, бурхливі гірські ріки та мости-віадуки, витяг на гору Буковель, Гуцул-Ленд з різноплановими локаціями, контактний зоопарк, знамениті карпатські гойдалки, вольєрне господарство з дикими тваринами, яких можна було годувати з рук, популярні у туристів міста Яремче, Ворохта, Верховина, Івано-Франківськ з музеєм мистецтв та вечірній трамвайчик у Львові, – все це залишило незабутні враження та допомогло пройти психологічну та фізичну реабілітацію дітям з прифронтової громади.