портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Учні з особливими освітніми потребами перемагають у всеукраїнських змаганнях з футболу

Опубліковано 21 травня 2021 року, 17:57 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Вихованці Парасковіївської спеціальної школи № 40 Донецької обласної ради узяли участь у Всеукраїнському турнірі Спеціальної олімпіади України з футболу у м. Херсон. У чотирьох дивізіонах команда Донецької області перемогла спортсменів з міст Херсона, Вінниці, Луцька та Миколаєва. Почесний призовий кубок за зайняте І місце разом із командою їде до Донецької області.

Участь дітей з особливими освітніми потребами у спеціальних олімпіадах України, у змаганнях з футболу, волейболу, баскетболу, плавання, залучення школярів з порушеннями інтелектуального розвитку до регулярних занять фізичною культурою та спортом дає можливість не ізолювати дітей спеціальних шкіл, а, навпаки, розвивати навички спілкування з однолітками, сприяти формуванню дружніх стосунків, соціалізувати дітей.

Для всебічної підтримки дітей з інтелектуальними порушеннями у закладі створюються якісні умови для навчання. Так, у 2019-2020 роках в закладі проведено реконструкцію об’єктів благоустрою із облаштуванням футбольного поля з штучним покриттям та трибуни на 100 посадочних місць, майданчиків з поліуретановим покриттям для гри у волейбол, баскетбол, настільний теніс, бадмінтон, влаштування вуличних тренажерів, бігових доріжок на суму 21,8 млн грн. Наполегливі тренування школярів на новому стадіоні не заставили себе чекати.

Подальший вектор розвитку спеціальних закладів освіти області у напрямку збереження та зміцнення здоров’я дітей буде спрямовано на проведення спеціальних олімпіад, турнірів, змагань з футболу, баскетболу, волейболу, бадмінтону, настільного тенісу для дітей з особливим освітніми потребами.