портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Понад 45,8 тисячі мешканців Донеччини було щеплено проти COVID-19 з початку кампанії з вакцинації

Опубліковано 21 травня 2021 року, 17:28

Понад 45,8 тисячі осіб у Донецькій області було щеплено проти COVID-19 з початку кампанії з вакцинації.  Про це заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко повідомив під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області.

«Щодо вакцинації. На сьогодні вже щеплено 45825 мешканців Донеччини, з яких близько 4 тисяч -  це представники медичних установ області, 767 осіб маломобільної групи, 354  - ті, хто за ними доглядає. Вакциновано 1342 представники закладів освіти,  4200 представників критичних інфраструктур. Гарний показник –7803 особи – це вакциновані люди, старше 65 років»,  -  сказав він.

Олександр Педенко зазначив, що на сьогодні на Донеччині завершена вакцинація в 10 інтернатних закладах для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю.  «Вони сьогодні отримали другу дозу вакцини виробництва Pfizer-BioNTech», - повідомив він. 

Наразі процес вакцинації  у Донецькій області триває.  «Прошу, звертайтеся до своїх сімейних лікарів, якщо відповідно до Дорожньої карти ви належите до цільової групи»,  -  закликав Олександр Педенко. 

Нагадаємо, вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п’ять етапів. Наразі вакцинують медиків, працівників закладів охорони здоров’я, учасників Операції об'єднаних сил на Сході України, соціальних працівників, а також людей віком понад 65 років. Крім того, триває імунізація маломобілних груп та освітян, які залучені у підготовку до ЗНО, розпочали щеплення в ДСНС та Державній прикордонній службі України. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.


Інші новини за темою