портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На території Донецької області 28 об’єктів державного майна пропонуються до приватизації

Опубліковано 21 травня 2021 року, 16:18

Двадцять вісім об’єктів державного майна пропонуються до приватизації на території Донецької області.  Про це головний спеціаліст відділу  регіональних фінансових ресурсів управління розвитку реального сектору економіки департаменту економіки Донецької облдержадміністрації Артем Юрик повідомив на брифінгу у Краматорську 21 травня. 

Питання прозорої, відкритої приватизації та залучення інвестицій є однією з ключових реформ Президента України та Уряду, яку реалізує Фонд державного майна України.

Минулого року завдяки програмі приватизації понад 500 об’єктів державної власності по всій   Україні  отримали нових ефективних інвесторів, що дозволило залучити до державного та місцевих бюджетів  понад 3 млрд гривень. Цього року  на аукціонах планується отримати 12 млрд гривень надходжень.

На продаж виставляються державні активи, які сьогодні здебільшого не використовуються. Так, зараз готується аукціон по такому об’єкту, як  оздоровчий табір «Лазурний», розташований у Донецької області на березі Азовського моря. 

«Мета приватизації - знайти нових власників, які зможуть дати об’єктам державної власності нове життя. Коли вони потраплять у руки інвесторів, це дає їм шанс на розвиток, на створення нових робочих місць та сплату податків», -  зазначив Артем Юрик.

Раніше інформація про доступні лоти публікувалася лише в газеті «Вісник приватизації». Зараз Фонд державного майна України запустив зручний сайт privatization.gov.ua, де тепер можна ознайомитись з актуальним переліком доступних для приватизації об’єктів, нові пропозиції до якого з’являються щотижня.

Продаж об’єктів відбувається онлайн в системі Прозоро.Продажі, що гарантує доступ до аукціонів для всіх охочих та виключає можливість маніпуляцій.

На сьогодні, за інформацією Фонду державного майна України, на території Донецької області пропонуються до приватизації 28 об’єктів державного майна.  З зазначених об’єктів 2 об’єкти включено до переліків великої приватизації та 26 об’єктів -  до малої, більшість з яких - нежитлові будівлі

Враховуючи наявність інвестиційно-привабливих об’єктів на території області, з метою підвищення залучення інвестицій у регіон та забезпечення додаткових надходжень до державного та місцевих бюджетів, облдержадміністрацією направлені листи органам місцевого самоврядування стосовно поширення інформації про наявні об’єкти приватизації серед представників бізнес-середовища своїх територіальних громад.