портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Учні закладів освіти Донеччини долучились до численних заходів з нагоди Дня Державного Прапора України

Опубліковано 23 серпня 2023 року, 16:56 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

23 серпня - День Державного Прапора України. З нагоди свята Донецьким обласним палацом дитячої та юнацької творчості організовано обласний фотомарафон «Жовто-синій нескорений стяг», до якого долучилося понад 1000 учнів закладів освіти Донеччини. Переглянути роботи можна на сторінці «Позашкілля Донеччини» за хештегом: #нескоренийстяг2023 #ОПДЮТ https://youtu.be/vbeS5Egn24o 

 

Донецьким палацом молоді «Юність» для дітей та учнівської молоді проведено виставку фотоколажів «Прапор свій здіймаємо гордо!», у межах якої понад 100 учасників з Бахмутської, Білозерської, Костянтинівської, Курахівської, Очеретинської, Святогірської, Слов’янської, Часовоярської територіальних громад представили свої фото з Державним Прапором України. Близько ста юних художників долучилися до малюнкового флешмобу «Синьо-жовтий колір свободи», де малювали птаха миру у державних кольорах з українськими орнаментами. Інтерактивний квіз «Прапор, що пройшов через віки» об’єднав близько ста дітей. Учасники із захопленням відповідали на питання інтерактивної вікторини на знання історичних фактів про історію Державного Прапора України.

З метою розширення знань здобувачів освіти з історією національної символіки, значенням Державного Прапора як символу держави, сприяння формуванню національної свідомості учнів, почуття патріотизму, розуміння своєї причетності до долі України для учнівської молоді закладів загальної середньої та позашкільної освіти, педагогічної спільноти, працівниками КПНЗ «Донецька Мала академія наук учнівської молоді» підготовлено онлайн-лекторій «Під синьо-жовтим прапором свободи»: https://youtu.be/m-X32DMuTAs

Донецьким обласним центром туризму та краєзнавства учнівської молоді проведено фото-челендж «Наш пошук і творчість тобі, Україно!», у якому взяли участь 130 осіб. У межах заходу діти та дорослі виготовляли прикраси, обереги, малюнки, сувеніри, в яких відобразили любов і шану до державних символів України. Творчі роботи можна переглянути за покликанням: https://youtu.be/F9OBEX0icLc.  

Педагогами Донецького обласного еколого-натуралістичного центру для вихованців проведено патріотично-тематичну вікторину «З Україною в серці!» та фотоквест. Участь у заходах взяли понад 150 гуртківців. 

Також обласними закладами позашкільної освіти проведено очні заходи на базах освітніх центрів, хабів, гуманітаргих штабів: у Краматорську організовано творчий майданчик «Мистецтво ліплення»; у Кам’янському проведено артгодину «Державний прапор – святиня нашого народу»; у Кропивницькому – творчій захід «Я малюю прапор України» та майстер-класи із виготовлення патріотичних сувенірів. Для дітей  Новодонецької територіальної громади проведено майстер-клас з виготовлення державного символу України.

За інформацією департаменту освіти і науки облдержадміністрації