портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Учнівська молодь Донеччини долучилася до Всесвітнього дня прибирання

Опубліковано 25 вересня 2024 року, 13:19 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

«Хай небо буде мирним, а Україна — чистою!». Під цим гаслом учні закладів освіти Донеччини взяли участь у Всесвітньому дні прибирання «World Cleanup Day». Координацію діяльності юних захисників природи здійснювали працівники Донецького обласного еколого-натуралістичного центру.

Усього до акції доєдналися 337 осіб — діти, їхні батьки та педагоги, які тимчасово проживають у Вінницькій, Дніпропетровській, Закарпатській, Кіровоградській, Київській, Миколаївській, Тернопільській, Сумській і Черкаській областях. Приємно зазначити, що молодь Донеччини долучилася до Дня прибирання навіть перебуваючи за кордоном, зокрема в містах Забже (Польща) та Бад-Кіссінген (Німеччина).

Прибирання проводили у різних форматах з урахуванням безпекових вимог: індивідуальне, родинне, колективне, а також цифрове прибирання. У результаті було прибрано 385 локацій, зібрано 2697 кг сміття, з яких 187 кг відсортовано і відправлено на переробку. Окрім того, під час цифрового прибирання очищено 2886 Гігабайтів інформаційного простору.

День прибирання — чудова ініціатива, яка виховує відповідальне ставлення до довкілля. Вихованці Донецького обласного еколого-натуралістичного центру закликають не смітити і дотримуватися екологічних норм та цінностей!