портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Укравтодор продасть на онлайн-аукціоні легендарний вказівник для окупантів

Опубліковано 24 травня 2022 року, 12:30

Легендарний дорожній знак «Нах*й, знов нах*й, до росії нах*й» стане лотом на першому благодійному онлайн-аукціоні Укравтодору на Prozorro.Продажі. Кошти з продажу перерахують на спеціальний рахунок Національного банку України на потреби ЗСУ, повідомили в Укравтодорі.

«Це покажчик напрямів для окупантів, котрі, як відомо, можуть рухатися лише вслід за російським воєнним кораблем», - нагадали у держустанові.

Знак створили на третій день війни, 26 лютого, коли стало зрозуміло, що російські війська використовують застарілу навігацію. Саме тому Укравтодор дав вказівку в областях демонтовувати чи замальовувати знаки із назвами населених пунктів.

«На противагу створили універсальний вказівник для окупантів, який в деяких областях навіть дорожники та комунальники встановили. Виставлений на аукціон дорожній знак – із Сумської області. На ньому, на жаль, є сліди від куль», - розповіли в УАД.

Онлайн-аукціон відбудеться 2 червня. Участь можна взяти з будь-якої точки світу, для цього потрібно зареєструватися до 18:00 1 червня за посиланням. Усі зареєстровані учасники отримають посилання на участь в аукціоні у день його проведення.

Стартова ціна за лот - 50 тис. гривень або $1,5 тис.

«Новий власник знаку зможе встановити його в межах свого домогосподарства або в іншому місці (окрім доріг загального користування)», - зазначили в Укравтодорі.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Олександр Кубраков повідомив, що основним джерелом коштів для відбудови інфраструктури України мають стати арештовані активи держави-терориста росії.