портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Про особливості виплати пенсій на окупованих територіях

Опубліковано 24 травня 2022 року, 12:05 , ГУ ПФУ в Донецькій області

Виплата пенсій Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області здійснюється за графіком у встановлені для кожного пенсіонера дати шляхом перерахування коштів через банківські установи та на поштові відділення.

Мешканцям окупованих з 24 лютого 2022 року територій пенсії продовжують виплачуватись. 

При цьому, для отримувачів пенсій через банківські установи порядок отримання не змінився – гроші продовжують зараховуватись на банківські картки.

А для пенсіонерів, які отримували пенсії за місцем проживання, і залишилися на територіях, які окуповані, де ведуться активні бойові дії, через що Укрпошта не має фізичної можливості доставляти туди готівку, діє наступний механізм отримання пенсії.

При переміщенні на підконтрольну територію України (якщо є така можливість), звернутись у будь-яке відділення Ощадбанку та отримати пенсію без відкриття рахунку при наявності паспорту та ідентифікаційного коду або звернутись до найближчого поштового відділення Укрпошти та оформити переадресацію пенсійної виплати за новою адресою.

Крім цього, можна змінити спосіб виплати пенсії, тобто перевести пенсію з поштового відділення на банківську установу онлайн за допомогою вебпорталу Пенсійного фонду України https://cutt.ly/XFTETjc , https://cutt.ly/GGxU5dY 

І, навіть якщо пенсія не буде знята або не отримана, то вся сума пенсії накопичується та буде виплачена за весь період після деокупації відповідного населеного пункту.