портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Українська мова – фактор, який забезпечує незалежність української держави», - Марина Порошенко

Опубліковано 20 грудня 2018 року, 14:20 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Перша леді країни привезла до Слов’янська партію підручників, придбаних за кошти Фонду Порошенко у рамках реалізації програми «Україна – єдина». За ініціативи Марини Порошенко для шкіл Донецької області було придбано 30 тисяч сучасних україномовних підручників для учнів різних вікових категорій. Дружина Президента зазначила, що така ідея у неї з’явилась після спілкування з учнями школи-інтернату №1 міста Слов’янськ восени цього року.

«Для мене важливим було те, щоб діти мали можливість гідно підготуватись до складання зовнішнього незалежного оцінювання та вступити до українських вишів. Тому дуже оперативно, всього за два місяці, ми у співпраці з п’ятьма видавництвами підготували підручники, і вже 17 грудня передали частину для центральних та південних районів області, а зараз – для північних», - зазначила Марина Порошенко.

Під час вітального слова вона підкреслили важливість навчання українською мовою у системі нової української школи. 

«Українська мова - це той фактор, який забезпечує незалежність української держави. Боротьба за незалежність завжди починалась з боротьби за українську мову. Кожна людина, яка відчуває себе українцем, має знати і любити українську мову. Я дуже хочу, щоб усі ми розуміли на скільки важливо відчувати свою ідентичність, своє місце в історії і боротися за незалежну, європейську, прогресивну Україну», - заявила Перша леді України..

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз подякував дружині Президента за значну допомогу у придбанні підручників та наголосив, що зараз у Донецькій області дуже швидко росте попит на український контент.

«Цьогоріч 98% першокласників висловили бажання навчатись українською. Загалом вже понад 73% школярів навчаються українською, і обласна влада не встигає оперативно реагувати на такий попит у підручниках. Завдяки Марині Порошенко і Фонду ми тепер маємо значний ресурс, який почнемо використовувати одразу ж», - підкреслив Ігор Стокоз.