портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Український культурний фонд готується до старту нових конкурсних програм

Опубліковано 04 жовтня 2019 року, 15:52

У листопаді 2019 року Український культурний фонд оголосить старт нових конкурсних програм, які сприятимуть творенню розвиненої екосистеми культури та креативності в Україні, розповсюдженню в суспільстві нових сенсів та спільних цінностей, збереженню культурної спадщини та розвитку української культури в контексті актуальних світових тенденцій.

УКФ підтримує проекти, що представляють такі сектори культури: аудіальне мистецтво, аудіовізуальне мистецтво, візуальне мистецтво, дизайн та мода, культурна спадщина, культурна та креативна індустрії, література та видавнича справа, перформативне та сценічне мистецтво. 

Заявником грантової програми УКФ може бути юридична особа усіх форм власності або ФОП (платник єдиного податку ІІІ групи), зареєстровані на території України згідно з чинним законодавством.  

Конкурсні програми Українського культурного фонду:

  • «Створюємо інноваційний культурний продукт» – програма спрямована на створення умов для культурного самовираження шляхом творення інноваційного конкурентоспроможного культурного продукту.
  • «Український культурний монітор» – програма підтримує дослідження стану культурних, креативних та аудіовізуальних секторів України.
  • «Навчання. Обміни. Резиденції. Дебюти.» – програма сприяє обміну знаннями, досвідом та ідеями в галузі культури та мистецтв, а також відкриттю нових мистецьких практик та імен.
  • «Підсилення потужності українського аудіовізуального сектору» – програма спрямована на підтримку та розвиток українського аудіовізуального сектору, стимулювання молодих митців до створення конкурентоспроможного продукту і популяризації українського аудіовізуального сектору за кордоном.
  • «Знакові події для української культури» – програма, яка націлена на створення позитивного іміджу України на міжнародній культурній арені, розбудову широкої національної та міжнародної партнерської мережі у сфері культурних та креативних індустрій, сприяння широкій міжсекторальній співпраці.
  • «Інклюзивне мистецтво» – програма спрямована на розвиток потенціалу митців з інвалідністю, активне залучення людей з інвалідністю до культурно-мистецького життя в країні та промоцію інклюзивного мистецтва в українському суспільстві.
  • «Мережі й аудиторії» – програма підтримує утворення секторальних та міжсекторальних гільдій, асоціацій, громадських об’єднань і спілок заради формування консолідованої платформи для представництва мистецькими спільнотами своїх інтересів у різних сферах. Також покликана стимулювати і підтримувати активну участь делегацій українських митців та інституцій у роботі міжнародних професійних творчих мереж.

 

Стежте за новинами на сайті Українського культурного фонду: https://ucf.in.ua/ 

Український культурний фонд — державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно чинного законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури України.